Öne Çıkanlar döviz haberleri metal haber rusya ukrayna savaş alumagazin alüminyum sektör haberleri

Bu haber kez okundu.

ABD’DEN OTOMOBİL VERGİSİ TEHDİDİ

ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergileri uygulamaya başlamasıyla yaşanan ihtilafı Dünya Ticaret Örgütüne taşıyan AB, kısa sürede ticari misilleme başlattı. ABD’nin yürürlüğe soktuğu ilave gümrük vergileri konusunda dengeleyici tedbirler alan AB, 22 Haziran’dan itibaren ABD’den ithal edilen mısır, barbunya, pirinç, mısır gevreği, fıstık ezmesi, yaban mersini, portakal suyu, viski, puro, sigara, tütün, ruj, kot pantolon, nevresim, ayakkabı, lavabo, merdiven, vantilatör, motosiklet, yat, tekne, tüp ve çelik gibi yüzlerce farklı ürüne yüzde 25 gümrük vergisi yürürlüğe koydu. AB bu adımıyla ABD’nin ürünlerine yönelik toplam 2,8 milyar  avroluk ek gümrük vergisi getirmiş oldu.

AB bunun yanı sıra, 3,6 milyar avroluk ilave dengeleyici tedbirlere de yakın zamanda başlayacaklarını bildirdi. AB’nin kararının sonrasında ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa’dan ithal gelen tüm araçlara yüzde 20 ilave gümrük vergisi uygulama tehdidinde bulundu. ABD’nin bu tarz ticaret konusunda geri adım atmayacağını söyleyen Trump, ‘’AB tarafından ABD’ye büyük şirketlerine ve çalışanlarına uzun zamandır uygulanan tarifeler ve ticaret bariyerleri, yakında parçalanıp kaldırılmazsa ABD’ye gelen tüm otomobillerine yüzde 20 gümrük vergisi getireceğiz. Burada üretsinler.’’ Dedi. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ise ABD’nin bu adımı atması halinde yeni bir ticari misilleme ile cevap vereceklerini söyledi. ‘’Eğer ABD, Avrupa’dan ithal edilen araçlara yönelik gümrük vergilerini yükseltmeye karar verirse bizim de karşılık vermek dışında seçeneğimiz olamaz.’’ Açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8