Öne Çıkanlar aygün alüminyum doğrama sistemleri fiyat metal cevher metal raporu alüminyum haber

Bu haber kez okundu.

ALÜMİNYUM FİYATLARI ARTTI

Alüminyum fiyatları, sıkı arzın Çin'de talep endişelerine ağır basmasıyla arttı. Dalian'da demir cevheri, Çin'in emlak desteğini artırmasıyla 23 haftanın zirvesine ulaştı

Alüminyum fiyatları, düşen stokların Çin'de Kovid kısıtlamaları nedeniyle birçok kentte gerçekleşen protestoların yol açtığı talep endişelerine ağır basmasıyla toparlandı. Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli alüminyum, bir önceki günü düşüşle kapattıktan sonra TSİ 05.21'de %1,1 artışla 2.387,50 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak vadeli alüminyum %2 artışla 19.070 yuan/ton (2.649,53 dolar) ile beş ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

LME depolarındaki alüminyum stokları dün 2.575 ton düşerek 503.700 tona düştü. Stoklar, 26 Ekim'deki 587.100 tondan %14,2 düştü.

SHFE'deki alüminyum stokları, geçtiğimiz Cuma günü %11,9 düşüşle 110.017 tona gerileyerek Şubat 2017'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Analistler, Çin'in kuzeyindeki döküm tesislerinin kış aylarında kirliliği azaltmak için üretimi keserken, elektrik sorunları nedeniyle devre dışı kalmak zorunda kalan tesislerin yeniden faaliyete geçmesi beklenenden daha yavaş olduğuna dikkat çekti.

LME'de bakır %0,7 artışla 8.014 dolar/tondan, çinko %0,9 artışla 2.964 dolar/tondan ve kurşun %0,2 artışla 2.118,5 dolar/tondan işlem gördü.

SHFE'de bakır %0,8 artışla 65.050 yuan/tona çıktı.

Dalian'da demir cevheri, 23 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in zor durumdaki emlak şirketlerine desteği artırma hamlelerinin desteğiyle 23 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin'in menkul kıymetler düzenleyicisi, Çin ve Hong Kong'da işlem gören Çinli emlak geliştiricilerin gayrimenkul varlıkları elde etmek, işletme sermayesini yenilemek veya borçlarını geri ödemek için ek hisse satmasına izin verecek ve ekonomiyi istikrara kavuşturmaya yardımcı olmak için bu tür yeniden finansman yasağını kaldıracak.

Analistler, böyle elverişli politikaların, emlak şirketleri için iyi bir finansman ortamı yarattığını belirtiyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, %3,5 artışla 780 yuan/ton (108,43 dolar) ile Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Singapur Borsası'nda, Ocak kontratı %3,1 artışla 100,40 dolar/tona yükseldi.

Analistler, Çinli çelik üreticilerinin stokları ikmal ve kış depolaması için alımlar yapabileceğine vurgu yaparak spot demir cevherinin önümüzdeki günlerde daha fazla destek alabileceğini ifade etti.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %2,7 ve %2,4 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %0,8 ve paslanmaz çelik %1,1 arttı. Filmaşin yatay seyretti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8