Öne Çıkanlar alüminyum sektörü üretim faaliyetleri duraline alüminyum kayseri haber sezer uğur ünal

Bu haber kez okundu.

APPLE ALÜMİNYUM ÜRETİMİ İÇİN BÜYÜK ORTAKLIK KURDU

Apple alüminyum, çevre dostu olacak

Apple, MacBook Pro, iPhone ve iPad gibi ürünlerinde çok fazla miktarda alüminyum kullanıyor. Bu kullanımı çevre dostu hale getirmeyi hedefleyen Apple, yeni bir döküm teknolojisi üzerinde çalışıyor. Sera gazı emisyonlarını indirecek teknoloji için alüminyum şirketleri Alcoa ve Rio Tinto ile ortaklık kuruldu.

Bu ortaklığın toplamda 144 milyon dolarlık bir yatırımın yapılacağı belirtiliyor. Yeni ortaklık hakkında Tim Cook, sera gazı emisyonu olmadan üretilen alüminyumun bir gün ürünlerinin üretiminde kullanılması için dört gözle beklediklerini söyledi.

Apple için alüminyum üretimi, Charles Hall tarafından tarafından 1886 yılından beri herhangi bir değişiklik olmadan yapılıyor. Bu üretim yönteminde izabe fırınlarında, oksijeni alüminyum oksitten çıkarmak için bir karbon materyalinin yakılması, sera gazlarının ortaya çıkmasına neden oluyor.

Alcoa ve Rio Tinto, yeni bir üretim yolu geliştirecek Elysis adı verilen girişim ile bunu Apple için kullanacak. 2024 yılında satışa hazır şekilde çevre dostu alüminyumların üretilmesi hedefleniyor.

Bu tip çevreci projeler, Apple için ilk değil. Geçtiğimiz aylarda yenilenebilir enerji kullanımını yüzde 100’e çıkaran Apple, 626 megawatt’lık temiz enerji ürettiğini duyurmuştu. Ayrıca çalışmaları devam eden 15 adet yenilenebilir enerji projesi de bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8