Öne Çıkanlar alüminyum lme alüminyum firmaları alüminyum piyasası metal borsası alüminyum sektörü

Bu haber kez okundu.

ASELSAN 35.5 MİLYON DOLARLIK DEV İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamada, "ASELSAN, uluslararası bir müşterisinin kullanımına yönelik aviyonik sistemlerin ihracatı ile ilgili toplam bedeli 35.538.737 ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalamıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2022-2023 yıllarında gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verildi.
ASELSAN’ın aviyonik ve seyrüsefer sistemleri ürün ailesinde; görev uçuş kontrol bilgisayarları, gösterge sistemleri, görev sistemleri, ataletsel seyrüsefer sistemleri, silah yönetim sistemleri, elektro-optik sistemler ve haberleşme sistemleri öne çıkıyor. Şirket daha önce; savaş uçakları için tasarlanmış yeni nesil, çok algılayıcılı hedefleme podu olan ASELPOD ile ihracat başarısı yakalamıştı. ASELPOD, halihazırda Pakistan Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan JF-17 Thunder savaş uçaklarında aktif olarak kullanılıyor.
HÜRKUŞ-B Askeri Eğitim Uçağı, T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve F-4E Terminatör II gibi bir çok hava aracında, halihazırda ASELSAN üretimi aviyonik sistemler kullanılmakta.
SavunmaSanayiST

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8