Öne Çıkanlar döviz haberleri metal haber alüminyum sektör haberleri rusya ukrayna savaş alüminyum haberleri

Bu haber kez okundu.

Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Assan Alüminyum, dünyanın en önde gelen çevre raporlama platformlarından biri olan CDP'nin 2023 değerlendirmesine katıldı.

Avrupa'nın en büyük iki alüminyum folyo üreticisinden biri olan Assan, performansıyla küresel ve global metal sektörü ortalamalarının üzerinde yer aldı.

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, CDP gibi çevre alanında önemli bir platformun değerlendirmesinde elde ettikleri sonuçlardan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, "2023'te ilk kez katıldığımız CDP değerlendirmesinde, çevresel performansımızla küresel ortalamanın ve global metal sektörünün ortalamasının üzerinde bir 'B' skorunu aldık. Ayrıca, Türkiye'de sektöründe CDP aracılığıyla iklim değişikliği ve çevresel performans raporlaması yapan ilk firma olduk." dedi.

Sürdürülebilirlik açısından önemli adımlar attıklarını vurgulayan Güngör, "Bugün tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu şekilde yöneten Assan Alüminyum, dünyanın geleceğine katkı sunan ürün ve teknolojileriyle sektörünün küresel ölçekteki önemli aktörleri arasında yer alıyor. Soğuk hadde hattı yatırımı ve eski hatların kapsamlı modernizasyonu gibi adımlarla katma değer ve sürdürülebilirlik açısından önemli ilerlemeler kaydettik. Geçtiğimiz yıl, karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik yatırımlar için Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) 90 milyon dolarlık 'yeşil kredi' desteği aldık ve sektörümüzde bu alanda öncü olduk." şeklinde konuştu.

Güngör, alüminyum sektörünün global ölçekte tüm değer zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen Aluminium Stewardship Initiative (ASI) tarafından Tuzla ve Dilovası üretim tesisleri ile geri dönüşüm tesisinin, küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun faaliyet gösterdiğini belirterek, "Sürdürülebilirlik performans standardı Sertifikası"nı aldıklarını ifade etti.

'Geleceği tüketmeden üretiyoruz' prensibiyle hareket ettiklerini vurgulayan Güngör, "Bu doğrultuda üretimden yönetime, tedarik zincirinden geri dönüşüme uzanan geniş bir yelpazede bütüncül sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsiyoruz. Güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik değerleri ışığında faaliyetlerimizle ülke ekonomisine katma değer yaratırken, dünyaya ve doğaya karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8