Öne Çıkanlar ARM ALÜMİNYUM corona virüs alüminyum sistemler alüminyum lme duraline alüminyum

Bu haber kez okundu.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN ABD’YE 20 MİLYAR DOLARLIK MİSİLLEME TEHDİDİ

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, ABD’nin ithal otomobillere ek gümrük vergileri getirmesi durumunda AB’nin 20 milyar dolarlık ticari misilleme hazırlığı yaptığını açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, İsviçre Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’Umarım buna gerek kalmaz ve bir çözüm bulabiliriz fakat Avrupa Birliği Komisyonu çok sayıda ABD ürününü kapsayan toplam 20 milyar dolarlık uzun bir liste hazırlıyor.’’ İfadelerini kullandı.

Gümrük vergisi misillemesinin herhangi bir ABD eyaletini hedefe almayacağına işaret eden Malmström, tarım, makine, ileri teknoloji gibi farklı ürünler gruplarını kapsayacağını açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Bütçeden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger de, Almanya yayın kuruluşu Deutschlandfunk’a verdiği açıklamada, Avrupa Birliği’nin tüm sektörlere yönelik gümrük vergilerini kaldırmayı müzakere etmeye hazır olduğunu ancak bunun çelik ve alüminyuma uygulanan varolan gümrük vergilerinin kaldırılması durumunda yapılabileceğini vurguladı.

Avrupa Birliği ve ABD arasındaki ticari anlaşmazlıkları ve ticaret savaşının önüne geçmek istediklerini vurgulayan Oettinger, mevcut gümrük vergileri kaldırılırsa hızlı bir şekilde müzakerelere başlanabileceğini ve hafifletilmiş Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı üzerinde anlaşabileceklerini söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump bugün Washington’da toplantı düzenleyecek.

Claude Juncker, Donal Trump’la ticari konuları görüşerek, transatlantik ticari geliştirmeye konsantre olacaklarını toplantının diğer gündem maddeleri ise güvenlik, terörle mücadele, enerji güvenliği ve ekonomik büyüme olacak.

ABD ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler, Trump yönetiminin Avrupa Birliği’ni de çelik ve alüminyum ithalatına ilave gümrük vergilerine tabi tutulmasıyla bir hayli gerilmiş durumda, AB buna karşı ticari misillemede bulunmuştu. Trump ise söz konusu gelişmelerin ardından Avrupa’dan ithal otomobillere vergi uygulama tehdidinde bulunmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8