Öne Çıkanlar aygün alüminyum doğrama sistemleri fiyat metal cevher metal raporu alüminyum haber

Bu haber kez okundu.

BAKAN VARANK'TAN SANAYİ ÜRETİM DEĞERLENDİRMESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretiminin Mayıs ayında da genel beklentinin üstünde olduğunu vurgulayarak, ‘’ Veriler yılın ikinci çeyreğinde de ekonominin sanayi üretimi öncülüğünde büyüdüğünü göstermektedir.’’ Dedi.

Mustafa Varank, yaptığı açıklamada bu yılın mayıs ayına ait sanayi üretimini değerlendirdi. Mayıs ayında takvimin etkisinden sıyrılmış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 arttığını belirterek Varank, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 1,6 azaldığını kaydetti.

Mustafa Varank, sanayi üretiminin Mayıs ayında da piyasa beklentilerinin üstünde olduğunu ve büyümesini devam ettirdiğini ifade ederek, verilerin yılın ikinci çeyreğinde de ekonominin sanayi üretimi öncülüğünde büyüdüğünü gösterdiğini söyledi.

Mustafa Varank, ‘’Gerek iç tüketim ve ihracat tarafındaki gelişmeler, gerekse de kapasite kullanımlarının şu an geldiği durum sanayi büyümesine destek olmaktadır. İhraç ettiğimiz malların yüzde 94’ünün sanayi ürünlerinden oluştuğunu göz önüne alırsak eğer, ihracat pazarlarımızın istikrarlı şekilde yoluyna devam etmesi sanayinin daha da güçlenmesinin önünü açacaktır.’’ açıklamasında bulundu.

Varank, turizm sektöründeki canlanmanın da sanayi sektörünün gelecek dönemde artmasına yardımcı olacağını vurgulayarak, şu sözleri söyledi;

‘’Sanayi üretimindeki büyüme istihdamda da kendini göstermektedir. Türkiye, son açıklanan verilere göre bir yıl içinde toplam 852 bin yeni istihdam üretmesini sağlamıştır. Sanayi sektörü, yıllık bazda istihdamını oransal olarak en hızlı yukarı çeken sektör olmuştur. Seçimlerin ardından belirsizliğin ortadan kalkması, kısa dönem içerisinde yatırımların hızla artmasının önünü açacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ekonominin önünü açarak, daha hızlı kararlar alınabilmesi ve koordinasyonun etkin olmasını sağlayacaktır. Türkiye’nin sıçrama yapma vakti gelmiştir. Sıçrama ise teknolojiyi üreten ve ürettiği teknolojiyi sanayisiyle buluşturabilen, sanayide dijital dönüşümü yakalayan bir ekonomi eliyle oluşturabilir.’’

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, yeni yapısıyla girişimciliği, Ar-Ge’yi ve yatırımları yoğun bir şekilde destekleyerek üretimde katma değeri artıracağını ve cari açığın azaltılmasını sağlayacak politikalar uygulayacağını bildirdi. Bakanlığın ülkede çok hızlı bir yükseliş yakalayacağını ve hak ettiği konuma kavuşması için sanayicilerin hep yanında devam edeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8