Öne Çıkanlar alüminyum sektörü inşaat demiri metal borsası alüminyum profil satıcıları ithalat haber

Bu haber kez okundu.

BMW VE MİNİ, ÇÖZÜMÜ YENİLEBİLİR ENERJİDE BULDU

BMW, yaptığı açıklama ile birlikte Mini ile beraber 2024'ten itibaren sadece yenilenebilir enerji kullanılarak üretilen alüminyum jantlara geçiş yapılacağını duyurdu. Bu hamlenin en önemli getirilerinden biri, şüphesiz alüminyum yapımında ve inşaatın tekerlek döküm aşamasında kullanılan elektroliz işleminin karbon ayak izini küçültmesi olacaktır. BMW, alınacak önlemlerin yılda 500.000 ton CO2 emisyonunun azaltılmasına yardımcı olacağını tahmin ediyor.

BMW'nin satın alma ve tedarikçi ağları başkanı Joachim Post, “Burada bahsettiğimiz yeşil güç, tedarik zincirimizdeki CO2 emisyonlarını azaltmak için en büyük araçlardan biri. Tekerlek ve alüminyum tedarikçileri de dahil olmak üzere tüm tedarikçilerimizle, yeşil enerji kullanmalarını gerektiren 400'den fazla sözleşme imzaladık." ifadelerini kullandı.

Yeni nesil BMW X1, Nürbürgring civarında gezintiye çıktı
BMW 220i Active Tourer| MPV Ne Kadar Mantıklı? | İlk Sürüş
Bütün bunların yanında farklı bir pencereden bakarsak, alüminyumun geri dönüştürülme kolaylığının da BMW'ye bir hayli faydası olacağını düşünüyoruz. Otomobil üreticisi, eski tekerlekleri eritmek ve malzemeyi yenilerini yapmak için kullanmak için bu özellikten yararlanmak istiyor.

Mini ise bu konuda öncü olmayı planlıyor ve 2023'ten itibaren Mini Countryman'de yüzde 70 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış hafif döküm jantları kullanmaya başlamak istiyor. Bahsettiğimiz bu jantlar, yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle üretildiği taktirde, üretimde CO2 emisyonlarının azaltılmasını sağlıyor. 

BMW Grubu'nun burada tasarruf ettiği bir nokta daha var. Toplamda yüzde 95'i dökme alüminyumdan yapılan ve yılda yaklaşık 10 milyon hafif alaşım jant satın almasından dolayı bu önemli bir getiri olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8