Öne Çıkanlar eloksal üretimi doğalgaz haber avusturya başbakan alüminyum haber doğrama sistemleri fiyat

Bu haber kez okundu.

ÇELİK SEKTÖRÜNDE TOPLAM İHRACAT YÜZDE 34 ARTTI

Toplam ihracatını haziran ayında yüzde 34 arttıran çelik sektörü, ek gümrük vergisi kararından sonra yüzde 30’luk bir kayba uğramıştı.  Fakat ABD pazarında yeniden çıkışa geçti.

Dünyanın en büyük çelik ihracatçıları arasında yer alan Türkiye, Trump’ın demir çelik ve alüminyum ithalatına getirmiş olduğu vergiye rağmen pazarlardaki performansıyla göz doldurdu. Toplam ihracatını yüzde 34 arttırdı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine dayanarak çelik ürünlerinde ihracat, haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34 artışla 1 milyar 207 milyon dolara, Ocak ve Temmuz ayları arasında ise yüzde 22 artışla 7 milyar 104 milyon dolara kadar çıktı.

2018’in ilk yarı döneminde en fazla çelik ihracatı İtalya ve İspanya’ya yapılırken geçen yılın zirvesinde yer alan ABD, üçüncü sıraya düştü. Sektörün standart pazarları haline gelmiş olan AB ve Ortadoğu’ya yapılan ihracat ise önemli ölçüde arttı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yerli sanayiyi koruma adına getirdiği yeni gümrük vergisi kararının sonrasında haziran ayı itibarıyla bu ülkeye gerçekleştirilen çelik ürünleri ihracatı yüzde 30 gerilemeyle 71,5 milyon dolar, ilk 6 aylık rakamlara göre ise yüzde 42 düşüşle 421 milyon dolar oldu.

Kararın uygulamaya girdiği mart ayı sonrasında Nisan ve Mayıs aylarındaki ihracatı büyük oranda gerileyen şirketler, temmuz ayıyla birlikte toparlanma sürecine girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8