Öne Çıkanlar alüminyum lme alüminyum sektörü ticaret savaşı alüminyum sektör haberleri metal borsası

Bu haber kez okundu.

Demir - Çelikte Geçici Koruma Önleminden 143 Ülke Muaf

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, 143 ülkeyi ve gümrük bölgesini kapsayan tarife kontenjanı, toplam 518,803 ton olarak belirlendi. Ancak karar kapsamındaki ülke ve gümrük bölgelerinin her biri için 172,934 tonu geçemeyecek. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Tarife kontenjanı miktarları ürün bazında; yassı mamuller için 3.117 milyon ton, çubuk, tel ve profil için 558,534 ton, boru ve içi boş profil için 273,901 ton, paslanmaz çelik için 139,934 ton, demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri için 27,044 ton olarak belirlenmişti.

Resmi Gazete'nin 20 Eylül tarihli sayısında, Ticaret Bakanlığı'nın ithalatta korunma önlemlerine ilişkin tebliği kapsamında söz konusu demir-çelik ürünlerine 200 gün süreli ve yüzde 25 oranında ek mali yükümlülük şeklinde geçici korunma önlemi getirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8