Öne Çıkanlar döviz haberleri metal haber rusya ukrayna savaş alumagazin alüminyum sektör haberleri

Bu haber kez okundu.

FLATFY'DAN GELEN KONUT PİYASASI ANALİZ RAPORU

Bulunduğumuz yıl içinde ocak ayından haziran ayına kadar ki dönem içinde konut piyasası ile ilgili Flatfy tarafından bir araştırma yapılmış. Araştırmaya göz atmadan önce Flatfy hakkında bilgi vermek gerekirse, toplam 37 ülkede faaliyet gösteren bir emlak arama motoru. Peki emlak arama motoru nedir? Kısaca sizin yerinize ülkedeki tüm lider emlak sitelerini tarayarak, ilgilendiğiniz lokasyonla ilgili tüm ilanları tek bir sayfada önünüze çıkarıyor. Yani bu sayede tek tek emlak sitelerini gezip ilan aramak yerine, tek bir sitede arama yapıp tüm ülkedeki sitelerdeki ilanlara tek bir siteden ulaşıyorsunuz.

tr.flatfy.com tarafından yapılan araştırmaya dönersek, başlıca on ilimiz incelenmiş ve bu inceleme sonucunda en pahalı konut fiyatlarının gözlemlendiği ilimiz İstanbul. İstanbul’u İzmir ilimiz takip ediyor. Araştırmaya göre, İstanbul da ortalama 260 bin tl ye daire alabilmeniz mümkün. İzmir de ise ortalama 240 bin tl ye apartman dairesi alabilirsiniz. Araştırmada en ilginç detay başkent olmasına karşın Ankara ilimizde daire fiyatlarının diğer incelenen şehirlere göre (İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep, Konya, Antalya, Kayseri, Mersin) daha düşük olması. Ankara’da ortalama 120 bin tl ye daire sahibi olabilirsiniz. Bursa, Adana ve Antalya’da benzer fiyatlar gözlemlenirken fiyatlar ise 200 bin tl seviyesinde seyir ediyor.

Diğer bir araştırmada ise yatırımcıların daha çok ilgisini çekecek sonuçlar saptanmış. Çünkü altı aylık periyotta daire fiyatlarındaki değişimi konu alan araştırma, yatırımcılara dikkatli davranmaları gerektiğini gösteriyor. Sonuçlardaki değişkenliği etkileyen en önemli faktör konut tipi. Araştırmaya katılan konut tipleri bir, iki, üç ve dört odalı evlere göre. Bu nokta da dört odalı evlerden başlarsak yatırımcısına altı ayda en çok kaybettiren şehir yüzde altmış sekiz ile Ankara. Yatırımcısına sırasıyla yüzde üç, yüzde üç ve yüzde beş kazandıran illerimiz sırası ile Bursa, Antalya ve Kayseri. Üç odalı evlerde iste İstanbul’da konutta yüzde on iki gibi bir değer kaybı söz konusu. Bursa, dört odalı evlerde olduğu gibi üç odalı evlerde de yatırımcısına yüzde üç kazandırıyor. Genel olarak kısa vadede en çok kazandıran İlimiz İstanbul. İstanbul’dan ev tercih ederken küçük evleri tercih etmeyi unutmayın sonuçlara göre iki odalı evlerde yüzde on iki ve tek odalı evlerde yüzde on altı aylık bir zaman dilimi için gayet iyi gözüküyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8