Öne Çıkanlar ticaret bakanlığı basın haber sigma profilleri sektör haberleri çelik sanayi

Bu haber kez okundu.

HİÇBİR ZAMAN SAVAŞ İSTEMEDİK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Trump ile AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker arasındaki görüşmeyi faydalı bulduğunu fakat Brüksel ile Washington arasında büyük bir ticaret anlaşmasının taraftarı olmadığını vurguladı.

Emmanuel Macron, Madrid’de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı.

Juncker ile Trump’ın Çarşamba günü Washington’da bir araya geldiklerini belirten Macron ‘’Avrupa ve Fransa hiçbir zaman bir ticaret savaşı istemedi ve dolayısıyla yapılan görüşmeleri gereksiz bir gerginliğin düşürülmesine yardımcı olduğu ve meseleyi yatıştırdığı için yararlı buluyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Fakat olumlu bir ticaret tartışmasının dengeli, karşılıklı bir temelde ve tehdidin bulunmadığı ortamda gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Macron, ‘’Bu çerçevede, açıklığa kavuşturacağımız birçok soru ve endişe mevcut’’ dedi.

Yeni bir ticaret anlaşması istenmiyor.

Geçtiğimiz yıllarda ara verilen Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşması’na değinen Macron, ‘’Mevcut durum buna izin vermediği için TTIP gibi bir ticaret anlaşmasının başlatılması taraftarı değilim. Çelik ve alüminyum ürünlerine yasa dışı vergiler getiren Trump’dan  gerilimi düşürecek adımlar beklediklerini’’ belirten Emmanuel Macron, ‘’Buda daha somut bir yol belirlemek için ticarette bir başlangıç teşkil edecektir.’’ Dedi.

Öte yandan İspanya Başbakanı Sanchez de hiçbir şekilde yeni bir ticaret savaşı istemediklerini ve Avrupa Birliği’nin ortak tarım politikasını savunmada kararlı olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği ve ABD arasında ek vergiler nedeniyle son dönemlerdeki gerginlik, Çarşamba günü Trump ve Junker toplantısından sonra Washington’un geri adımı ile sakinleşmeye başlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8