Öne Çıkanlar duraline alüminyum ARM ALÜMİNYUM arge nedir şerafettin ceceli yavuz eroğlu

Bu haber kez okundu.

İHRACAT BATI AKDENİZ'DE 1 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

BAİB Başkanı Hakkı Bahar, batı akdeniz bölgesi olarak 18 temmuz itibariyle ihracatta 1 milyar doları aştıklarını söyledi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), yaptığı açıklamada, Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz bölgesinde yapılan ihracatta 1 milyar doları aşan geçtiğimiz yıla kıyasla 25 gün daha önce elde ettiklerini bildirdi.

Batı Akdeniz bölgesinden geçen yıl sonu itibariyle 2 milyar dolar ve üzeri ihracat yapılmasını planladıklarını işaret eden Bahar, ‘’2 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmada önemli bir rol oynayarak gördüğümüz 1 milyar dolar ihracat rakamını geride bırakmamız ihracat ailesinde büyük bir mutluluk yarattı ve moral verdi. Şimdi kısa sürede 1,5 milyar dolar rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.’’ Dedi.

ÇİN’E YAPILAN DEV İHRACAT

Batı Akdeniz’den, 15 Temmuz itibariyle yaş meyve sebze sektörü 285,3 milyon dolar, maden sektörü 265 milyon dolar, kimya sektörü 90,2 milyon dolar, ağaç ve orman sektörü 77,9 milyon dolar, Demir ve Demir dışı metaller sektörü ise 54,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. En fazla ihracat yapılan ülkeler ise 141 milyon dolar ile Çin Halk Cumhuriyeti,75,5 milyon dolar ile Almanya, 66,8 milyon dolar ile Rusya Federasyonu, 45,2 milyon dolar ile Romanya, 45,1 milyon dolar ile ABD yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8