Öne Çıkanlar çelik metal borsası alüminyum sektörü ticaret savaşı ekonomi savaşı

Bu haber kez okundu.

METAL FİYATLARI YÜKSELDİ

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Şubat vadeli alüminyum kontratı, %2,4 artarak 21.580 yuan/tona (3.387 dolar) çıktı. Fiyatlar erken saatlerde, 21.600 yuan ile 26 Ekim'den beri en yüksek seviyesini gördü.
Geçen haftaki verilere göre ShFE'de stoklar Kasım'dan beri en düşük seviyesine indi. LME'de stoklar da geçen yıl Mart ayından beri %50'ye yakın düşerek 911.500 tona indi.
Öte yandan Avrupa genelinde elektrik ve doğal gaz maliyetlerindeki artış, dökümhanelerde üretimin düşmesine yol açtı ve Fransa'nın Dunkirk kentindeki bir alüminyum tesisi üretim kesintisini açıklayan son işletme oldu.
ShFE'de bakır %0,1 düştü, nikel %3 gibi keskin arttı.
Çin'de paslanmaz çelik fiyatları yükseldi
Çin'de paslanmaz çelik vadeli işlemleri, sıkı tedarik umudu ve nikel hammadde fiyatlarının keskin artması nedeniyle %4'ten fazla artış yaşadı.
Analistler, ilk çeyrekte yerli paslanamz çelik şirketlerinin bakım faaliyetlerini hızlandırdıklarını belirterek, genel üretimin sınırlanmasının beklendiğini kaydetti.
Öte yandan analistlere göre Shanghai'de nikel fiyatlarının %3 civarında artması paslanmaz çelik fiyatlarını destekledi.
Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda en aktif Şubat vadeli paslanmaz çelik vadeli işlemleri, TSİ 06.30'da %4,3 artarak 17.745 yuan/tona (2.785,41 dolar) çıktı.
ShFE'de inşaat demiri %0,3 artarak 4.512, sıcak haddelenmiş rulo %0,3 artarak 4.657 yuan/tona çıktı.
Dalian Emtia Borsası'nda gösterge demir cevheri, %1,9 artarak 718 yuan/tonu gördü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8