Öne Çıkanlar çelik ticaret savaşı ekonomi savaşı metal borsası inşaat demiri

Bu haber kez okundu.

SANAYİ ÜRETİM RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ülkemizde sanayi üretimi 2018 yılının Mayıs ayında bir önceki yılın aynı aynı göre yüzde 6,4 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı Mayıs ayı ‘’Sanayi Üretim Endeksi’’ verisini paylaştı. Edinen bilgilere göre sanayi üretimi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 yükseldi. Sanayinin alt sektörleri ise (2015=100 referans yılı) incelemeye alındığında, 2018 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocaklığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,9 artış gösterdi.

ÖNCEKİ AYA GÖRE GERİLEMELER VAR

Sanayinin alt sektörleri ise (2015=100 referans yılı) incelemeye alındığında ise, 2018 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocaklığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,1 geriledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8