Öne Çıkanlar döviz haberleri metal haber alumagazin alüminyum sektör haberleri rusya ukrayna savaş

Bu haber kez okundu.

Son Dakika! ABD ve Avrupa Birliği Gümrük Kararını Geri Çekme Konusunda Uzlaştılar

ABD Beyaz Saray'daki toplantılarının ardından düzenlenen basın toplantısında, tarafların karşılıklı ticarette sıfır gümrük vergisi öngören anlaşma üzerinde çalışmaya devam edeceklerini ve müzakere devam ederken, ek gümrük vergisinin getirilmeyeceği açıklandı.

Jean Claude Juncker ile birlikte Beyaz Sarayda açıklama yapan Donald Trump, Avrupa Birliği ile gümrükleri karşılıklı olarak kaldırma ve otomotiv sektörü dışındaki tüm ürünlere uygulanan sübvansiyonları temizleme konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Beyaz Sarayda Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Junckr'ı ağırlayan Trump, Avrupa Birliği'nin kendilerinden çok fazla soya fasulyesi alacağını ve ayrıca ABD'nin Avrupa ülkelerine doğal sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatını arttıracağını da belirtti. Trump, Avrupa Birliği'nin büyük miktarda doğal gaz alarak enerji ihtiyacını da çeşitlendireceğini açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Juncker, taraflar arasındaki ticaret gerilimini minimuma indirmek için Başkan Donald Trump ile bir anlaşma yaptıklarını açıkladı. Beyaz Saraya gelmeden önce bir anlaşmaya varmayı düşündüğünü de söyleyen Junker, Trump'la süren uzun toplantısının ardından Avrupa Birliği'nin ABD'den soya fasulyesi ve LNG ithalatını arttırma kararını aldığını belirtti.

Juncker, görüşmeler devam ettiği sürece her iki tarafında yeni gümrük vergilerinden uzak duracağını ve bir süre önce çelik ve alüminyum için getirilen gümrük vergilerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı. Trump ve Juncker'ın düzenlediği ve kesinlikle soru almadıkları basın toplantısnda bu ödünlerin ve varılan uzlaşının ayrıntılarını netleştirdiler.

Her iki tarafında açıkladığı uzlaşıya göre:

Avrupa Birliği, Amerika'dan daha fazla soya fasulyesi ithal edecek.

Avrupa Birliği, ABD'den daha fazla miktarda sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satın alacak

Her iki taraf arasında enerji alanında çok daha yakın işbirliği olacak.

İki taraf önümüzdeki dönemde karşılıklı ticarette sıfır gümrük vergisi öngören anlaşma üzerinde çalışmalara devam edecekler.

Ticareti kolaylaştırmak ve bürokrasiyi azaltmak amaçlı Standartlara İlişkin Yakın Diyalog başlatılacak.

Her iki taraf Amerikan ve Avrupa şirketlerini adil olmayan küresel ticaret uygulamalarından korumak amacıyla güçlerini birleştirecekler.

Dünya Ticaret Örgütünde reform amacıyla buna yakın düşünen ortaklarla çok daha yakın çalışacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8