Öne Çıkanlar aygün alüminyum metal cevher metal raporu alüminyum lme haberleri doğrama sistemleri fiyat

Bu haber kez okundu.

TEMMUZ AYI İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye İhracatçılar Meclisi raporuna göre temmuz ayında sektörel bazda en fazla ihracatı 2,8 milyar dolarla birkez daha otomotiv endüştrisi gerçekleştirdi. Sektördeki ihracatta Temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artış oldu. Otomotiv sektörünün peşinden 1,59 milyar dolar ile hazır giyim ve konfeksiyon, 1,48 milyar dolar ile de kimyevi maddeler geldi.

Temmuz ayındaki maximum ihracat artışı yüzde 77 ile Savunma ve Havacılık Sanayi, yüzde 64 ile gemi ve yat ve yüzde 60,5 ile çelik sektöründe gerçekleşti. Yaş meyve ve sebze ihracatı yüzde 13,2,  fındık ve mamülleri ihracatı yüzde 4 ve mücevher ihracatı yüzde 1,8 azaldı.

En fazla ihracat rakamlarına ulaşan ise Umman

En yüksek rakamlarda ihracat yapılan ilk 5 ülkeden Almanya'ya yüzde 6,5, İngiltereye 28,6, ABD'ye yüzde 36,2, İtalya'ya yüzde 12,9 ve Fransa'ya 24,7 artış kaydedilirken, Irak'a ihracat yüzde 4,6 geriledi.

En yüksek ihracat artışı elde edilen ilk 5 ülke ise 315,3 ile Umman, yüzde 193,5 ile Liberya, yüzde 176,2 ile Libya, yüzde 167,6 ile Bahreyn ve yüzde 151,4 ile Kolombiya oldu.

Ülkemizdeki Temmuz ayındaki ihracat rakamları ilk 5 ülke için; AB'ye yüzde 20, diğer asya ülkelerine yüzde 49, Orta Doğu'da yüzde 2 artış gösterdi. Afrikaya yüzde 7 ve Kuzey Amerika ülkelerinde ise yüzde 28 düşüş gözlemlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8