Öne Çıkanlar eloksal üretimi doğalgaz haber avusturya başbakan alüminyum haber doğrama sistemleri fiyat

Bu haber kez okundu.

TİCARET SAVAŞINDA GÜÇ BİRLİĞİ ZAMANI

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ülkeleri, ABD'ye karşı tek yumruk olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı'' sıfatıyla özel davetli olduğu 10. BRICS Zirvesi Güney Afrika'da Johannesburg kentinde dün başlamıştı. Afrika'da BRICS: 4. Sanayi Devrimi'nde Kapsayıcı Büyüme ve Refah Paylaşımı için İş Birliği'' temasıyla toplanan zirve buluşması toplam 3 gün sürecek. Zirveden çıkan sonuç bildirgesi taslağına göre BRICS, küreselleşmeyi ve Dünya Ticaret Örgütü gibi kuruluşları savunan bir açıklama yapacak. Bu yıl düzenlenen toplantıya Türkiye dışında 19'u Afrika'dan olmak üzere toplam 22 ülke davet edildi.

BRIC ülkeleri 2000'li yılların başında 2.7 trilyon dolarlık bir güce sahipti. 2011 yılında Güney Afrika'nın da dahil olmasıyla BRICS'e dönen grup, 2017 yılında 17 trilyon dolarlık bir güce ulaştı. Üyeler arasındaki ticaret hacmi ise son 5 yılda yüzde 9 düşerek 312 milyar dolara indi.

BRICS'in En Büyük Ekonomisi Çin

Brezilya: 1,796 Milyar $

Rusya: 1,286 Milyar $

Hindistan: 2,273 Milyar $

Çin: 11,203 Milyar $

Güney Afrika 295 Milyar $

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8