Öne Çıkanlar alüminyum sektörü çelik metal borsası ticaret savaşı ekonomi savaşı

Bu haber kez okundu.

TİCARET SAVAŞININ ZARARLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Uluslararası veriler ve şirket finansallarından gelen açıklamalar, ABD'nin getirdiği gümrük vergileri ile başlayan ticaret savaşlarının, küresel ekonomiye zarar vermeye başladığını gösteriyor. Dünyanın önde gelen finans kuruluşları, yükselen tarifelerle artan maliyetin trilyonlarca dolara ulaşabileceği uyarısında bulunuyor.

Trump'ın korumacı ticaret politikalarıyla ilerleyen gerilim ve blirsizliğin küresel ekonomiye zararları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Uluslararası ekonomik araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in verilerine göre Avro Bölgesi'nde öncü imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi Haziranda 54,9 puanla son 18 ayın en düşük seviyesine düştü.

IHS Markit Başekonomisti Chris Williamson, endekse ilişkin değerlendirmesinde, büyümenin riskler nedeniyle yavaşladığına işaret etti 19 ülkeyi içeren Avro Bölgesi'nde öncü hizmet sektörü PMI da Temmuz'da 54,4 puana düşerek son ayların en düşük seviyesine geriledi.

Japonya'dan gelen veriler de imalat sektöründe zayıflama yaşandığına işaret etti. IHS Markit Nikkei PMI ayında 51,6'ya gerileyerek Kasım 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Çin'de imalat sanayi PMI Haziran'da 51,5'e inerek, ticaret savaşlarının dünyanın ikinci ekonomisinde yavaşlamaya neden olacağı endişelerini arttırdı. Ülkede İhracat Siparişleri Endeksi ise Haziran ayında 51,2'den 49,8'e düşerek şubat ayından bu yana ilk düşüşünü gösterdi.

Ticaret savaşları güveni baltalamaya devam ediyor. Son dönemde gerileyen iş dünyası ve tüketici güven endeksleri, ticaret savaşlarının etkisinin daha da güçlendireceğine işaret ediyor.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi'nin Temmuz ayında 97,1'e gerilediğini duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8