Öne Çıkanlar ticaret savaşı çelik inşaat tasarruflu yapı teknolojileri menfez cephe

Bu haber kez okundu.

Türkiye'den ABD'ye karşı DTÖ hamlesi

Dünya Ticaret Örgütü’nün resmi internet hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye, alınan önlemlerin Dünya Ticaret Örgütü’nün Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması’nın bazı hükümleri ile çatıştığını iddia etmektedir” ibareleri yer aldı.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığı, ABD'nin alüminyum ve çelik ticaretine koyduğu ek vergilerle ilgili dava sürecinin başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "ABDnin çelik ve alüminyuma uyguladığı ilave gümrük vergileri için dava süreci başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson krizi sebebi ile Türkiye’ye aliminyum ve çelik ithalatında uyguladığı vergileri arttırdığını duyurmuştu. Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil" ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
TrumpDtö
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8