Öne Çıkanlar aygün alüminyum duvar koruma alüminyum haber doğrama sistemleri fiyat metal cevher

Bu haber kez okundu.

YAPI DENETİM FİRMALARI GÖZETİM ALTINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, göreve başladığı tarihten beri Bakanlık çalışmaları kapsamında bir dizi toplantı gerçekleştirildi. Bakanlığın yapı denetim çalışmalarını da mercek altına alan Kurum yaptığı açıklamada, projelerin gerçekleştirilme sürecinde ve sonrasında uygulanacak denetimlerin önemli olduğunu belirtti.

Her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından denetimi gerçekleştirilen yapı denetim firmalarından mevzuata aykırı eylemlerde bulunanlar, denetçiler ile faaliyeti durdurma ve iptal edilen belge sayılarının kamuoyuyla paylaşıldığına dikkati çeken Kurum, 2018'in ilk 6 ayına ait rakamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurum'dan gelen açıklama, "Bakanlığımız kontrolündeki yapı denetim kuruluşları tarafından bugün itibarıyla 779 milyon 682 bin metrekare alana tekabül eden inşaatların denetimi gerçekleştirildi. Denetimleri yapan bin 667 yapı denetim kuruluşu içerisinden Bakanlığımızca aykırılık tespit edilenlere, 147'si faaliyet durdurma, 34'ü belge iptali olmak üzere Temmuz ayına kadar toplam 2 milyon 148 bin 240 lira cezai işlem uygulandı." şeklindeydi.

665 Farklı Yeni Denetçiye Belgeleri Teslim Edildi

665 denetçiye de yapı denetim belgesi verildiğini açıklayan Kurum, "Ancak buna karşın kriterlere uymadığı gerekçesiyle 97 denetçinin belgesi de iptal edildi." ifadesini kulllandı.

Denetimlerin, vatandaşların sahip olduğu konutların güvenilirliği açısından oldukça önemli olduğunun üstüne basan Kurum, önümüzdeki dönemlerde de denetimlerin titizlikle devam edeceğini dile getirdi.

Kurum, "Hedefimiz vatandaşlarımızı depreme dayanıklı, güvenli konutlara ulaştırmak. Bu kapsamda yapı denetim uygulamalarıyla ülkemizin yapı stokunu daha kaliteli hale getirmeyi amaçlıyoruz." açıklamasını yaptılar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8