Öne Çıkanlar IHS doğrama sistemleri fiyat doğrama profilleri fiyat ısı yalıtımlı doğrama alüminyum pencere

Bu haber kez okundu.

Yerli Ürün Kalite Beklentisini Karşılamaya Devam Ediyor!

Ağırlıklı olarak köprü genleşme derzleri ve mesnetleri üretimi yapan Arfen, bu ürünlerin testlerini, yurt dışında da yaptırıyor. Köprü mesnetlerinin özel ürünler olduğunu ve bunların yatay yük altındaki testlerinin Türkiye'de henüz tam olarak yapılamadığını söyleyen Arfen Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kara, bitmiş ürünlerin yatay yük altındaki testinin Türkiye'de yapılabilmesi için daha alınacak çok yol olduğunu belirtiyor. Mehmet Kara, bu ürünlerin Avrupa ve Amerika'daki gibi gelişmiş test makineleri ile test edilmesi halinde kalitesiz ürün üreten firmaların rahatlıkla elenebileceğine dikkat çekiyor

Bina, köprü mesnetleri ve sismik izolatörler başta olmak üzere yapı sektörüne yönelik geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Arfen, üretimini gerçekleştirdiği köprü genleşme derzleri ve mesnetleri ile ihracat faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. Arfen Genel Müdürü Gültekin Dönmez ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kara ile bir araya gelerek, üretim faaliyetleri, ürünleri ve yurt dışı çalışmaları başta olmak üzere pek çok konu üzerine konuştuk.Yapı sektöründe çalıştıklarını söyleyen Arfen Genel Müdürü Gültekin Dönmez, öncelikle firmalarının 1999 yılında yapı dilatasyonları üzerine çalışmaya başladığını belirttiyor. İstanbul Hadımköy'deki 6 bin 500 metrekare kapalı alandaki fabrikalarında hizmet verdiklerini anlatan Gültekin Dönmez, Arfen hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “İlk zamanlar sadece İstanbul'da çalışmalar yaptık, daha sonrasında ise Türkiye'de ve yurt dışında uluslararası büyük yapı fuarlarına da katılmaya başladık. Firmamızın iki ana üretim ve faaliyet konusu var. Biri mühendislik ürünleri, diğeri ise mimari ürünler. Mimari ürünler ile mühendislik ürünlerini geçen yılın başı itibariyle ayırdık. İki ayrı firma halinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Arfen Köprü ve Yapı Teknolojileri ve Arfen İnşaat Taahhüt San. Tic. Limited Şti. olarak iki ayrı şirketimiz var. Mühendislik ürünlerinin başında Mehmet Kara bulunuyor. Arfen İnşaat daha çok yapı sektörüne yönelik mimari ürünler üretiyor. Ana üretim konularımız bina genleşme derzleri, hastaneler, her tür kamu ve özel binalar için duvar koruma sistemleri.” Mühendislik firmalarının da ağırlıklı olarak yol ve yapı teknolojisi üzerine çalıştığını sözlerine ekleyen Dönmez, şu anda Hadımköy fabrikalarında köprü genleşme derzleri ve elastomerik basit mesnet üretimi yaptıklarını belirtiyor. İtalya'da faaliyet gösteren Agom ve Güney Kore menşeili Unison e-tech ve Amerika menşeili RJ Watson firmasıyla partner olduklarını ifade eden Dönmez, bu firmaların bilgi ve tecrübelerinden yararlandıkları gibi, Arfen'in üretemediği sistemleri bu firmaların kendileri için ürettiğini kaydediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8