Kategoriler

Türk Alüminyum Sektörüne Dair Herşey

TİCARET SAVAŞININ ZARARLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Trump'ın korumacı ticaret politikalarıyla ilerleyen gerilim ve belirsizliğin küresel ekonomiye zararları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Uluslararası veriler ve şirket finansallarından gelen açıklamalar, ABD'nin getirdiği gümrük vergileri ile başlayan ticaret savaşlarının, küresel ekonomiye zarar vermeye başladığını gösteriyor. Dünyanın önde gelen finans kuruluşları, yükselen tarifelerle artan maliyetin trilyonlarca dolara ulaşabileceği uyarısında bulunuyor.

Trump'ın korumacı ticaret politikalarıyla ilerleyen gerilim ve blirsizliğin küresel ekonomiye zararları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Uluslararası ekonomik araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in verilerine göre Avro Bölgesi'nde öncü imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi Haziranda 54,9 puanla son 18 ayın en düşük seviyesine düştü.

IHS Markit Başekonomisti Chris Williamson, endekse ilişkin değerlendirmesinde, büyümenin riskler nedeniyle yavaşladığına işaret etti 19 ülkeyi içeren Avro Bölgesi'nde öncü hizmet sektörü PMI da Temmuz'da 54,4 puana düşerek son ayların en düşük seviyesine geriledi.

Japonya'dan gelen veriler de imalat sektöründe zayıflama yaşandığına işaret etti. IHS Markit Nikkei PMI ayında 51,6'ya gerileyerek Kasım 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Çin'de imalat sanayi PMI Haziran'da 51,5'e inerek, ticaret savaşlarının dünyanın ikinci ekonomisinde yavaşlamaya neden olacağı endişelerini arttırdı. Ülkede İhracat Siparişleri Endeksi ise Haziran ayında 51,2'den 49,8'e düşerek şubat ayından bu yana ilk düşüşünü gösterdi.

Ticaret savaşları güveni baltalamaya devam ediyor. Son dönemde gerileyen iş dünyası ve tüketici güven endeksleri, ticaret savaşlarının etkisinin daha da güçlendireceğine işaret ediyor.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi'nin Temmuz ayında 97,1'e gerilediğini duyurdu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
82 Kez Görüntülendi.
Nobel Yayıncılık’tan yeni bir kitap marka severlerle ve girişimcilerle buluştu!
GÜNDEM
176 Kez Görüntülendi.
ASELSAN'dan kilogram başına 2 bin dolarlık dev ihracat
GÜNDEM
171 Kez Görüntülendi.
Çinli Çelik ve Alüminyum Üreticilerini Etkileyecek Sistem
GÜNDEM
174 Kez Görüntülendi.
Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi başlatıldı.
GÜNDEM
183 Kez Görüntülendi.
İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Değişiklikler Yapıldı
GÜNDEM
203 Kez Görüntülendi.
Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.
GÜNDEM
180 Kez Görüntülendi.
KADIN EMEĞİNE VE YEREL HALKA DESTEK
GÜNDEM
179 Kez Görüntülendi.
İHRACAT SAYESİNDE YURT DIŞI HAYALLERİ GERÇEK OLDU
GÜNDEM
167 Kez Görüntülendi.
Mill Steel Artık Paslanmaz Çelik ve Alüminyum Piyasalarında
GÜNDEM
194 Kez Görüntülendi.
ÇİN SANAYİ ŞİRKETLERİNİN KARLARI DÜŞÜYOR