Kategoriler

Türk Alüminyum Sektörüne Dair Herşey

ASAŞ ALÜMİNYUM İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Mat4Rail Projesi ile HORIZON 2020 Shift to Rail Programına Kabul Edilen İlk Türk Firması Olan Asaş Alüminyum İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor.

Geçtiğimiz aylarda ASAŞ’ın da dahil olduğu HORIZON 2020 (AB Projeleri Çerçeve Programı) Shift to Rail programı kapsamında yer alan Mat4Rail projesi kick off toplantısı 4-5 Ekim tarihlerinde San Sebastian/İspanya’da yapıldı. Projede İspanyol Ar-Ge kuruluşu CITEDEC koordinatörlüğünde, 7 ayrı ülkeden (İspanya / İsviçre / İsveç / Türkiye / Almanya / Avusturya / Belçika) 16 farklı firma yer alıyor.

AB tarafından odaklı çağrılarla desteklenen uluslararası konsorsiyum projeleri kapsamında, 4-5 yıllık dilimler halinde çerçeve programlar açıklanarak güncelleme yapılıyor. 2014-2020 yılları arasında uygulanan çerçeve program HORIZON 2020 (Ufuk 2020) adıyla anılıyor. AB Üyesi ülkeler ve henüz üye olmayan ülkelerin yıllık olarak verdikleri mali destek, bu projeler ile özel veya kamu şirketlerine projeler vasıtasıyla dağıtılıyor.

Türkiye şimdiye kadar Avrupa Birliği Projelerine sağladığı maddi katkıyı geri döndüremediği için HORIZON programı kapsamında, AB katkı payını ülkeye geri kazandırmayı ve yeni projeler yaparak gelişimini arttırmayı amaçlıyor. Shift to Rail başlığı altındaki “2R-CFM-IP1-01-2017: Development of new technological concepts towards the next generation of rolling stock, applied to major subsystems such as Carbody, Running Gear, Brakes, Doors and Modular interiors” çağrısına ASAŞ, Mart 2017’de Mat4Rail “Designing the railway of the future: Fire resistant composite materials and smart modular design” projesi ile başvuruda bulundu ve Haziran ayında projenin kabul edildiği açıklandı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Shift to Rail programı kapsamında Türkiye’de ilk defa bir firma Mat4Rail projesi ile AB’den hibe almaya hak kazandı.

Mat4Rail projesi; geleceğin demiryolu taşıtlarında yangın dayanımı yüksek yenilikçi malzemeler kullanılması ile ağırlık hafifletme, ısı yalıtımını geliştirme, ses izolasyonunu artırma ve inovatif, akıllı, modüler dizaynlar ile kullanıcının konfor seviyesini artıran iç mekan tasarımlarının yapılması başlıklarından oluşuyor. Söz konusu proje kapsamında ASAŞ, inovatif çıkış kapısı tasarımında rol alacak. ARGE projeleriyle nitelikli ürünlerin, yenilikçi proseslerin geliştirilmesi çalışmaları için her geçen yıl daha çok kaynak ayıran ASAŞ, ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra uluslararası proje yapma deneyimi ve işbirliği kültürünü de geliştirmeyi hedefliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
82 Kez Görüntülendi.
Nobel Yayıncılık’tan yeni bir kitap marka severlerle ve girişimcilerle buluştu!
GÜNDEM
176 Kez Görüntülendi.
ASELSAN'dan kilogram başına 2 bin dolarlık dev ihracat
GÜNDEM
171 Kez Görüntülendi.
Çinli Çelik ve Alüminyum Üreticilerini Etkileyecek Sistem
GÜNDEM
176 Kez Görüntülendi.
Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi başlatıldı.
GÜNDEM
183 Kez Görüntülendi.
İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Değişiklikler Yapıldı
GÜNDEM
203 Kez Görüntülendi.
Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.
GÜNDEM
181 Kez Görüntülendi.
KADIN EMEĞİNE VE YEREL HALKA DESTEK
GÜNDEM
179 Kez Görüntülendi.
İHRACAT SAYESİNDE YURT DIŞI HAYALLERİ GERÇEK OLDU
GÜNDEM
167 Kez Görüntülendi.
Mill Steel Artık Paslanmaz Çelik ve Alüminyum Piyasalarında
GÜNDEM
194 Kez Görüntülendi.
ÇİN SANAYİ ŞİRKETLERİNİN KARLARI DÜŞÜYOR