Kategoriler

Türk Alüminyum Sektörüne Dair Herşey

Türkiye'den ABD'ye karşı DTÖ hamlesi

Dünya Ticaret Örgütü, Türkiye’nin, ABD tarafından alüminyum ve çelik ticaretine koyduğu ek vergilerle ilgili şikâyette bulunduğunu duyurdu.

Dünya Ticaret Örgütü’nün resmi internet hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye, alınan önlemlerin Dünya Ticaret Örgütü’nün Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması’nın bazı hükümleri ile çatıştığını iddia etmektedir” ibareleri yer aldı.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığı, ABD'nin alüminyum ve çelik ticaretine koyduğu ek vergilerle ilgili dava sürecinin başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "ABDnin çelik ve alüminyuma uyguladığı ilave gümrük vergileri için dava süreci başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson krizi sebebi ile Türkiye’ye aliminyum ve çelik ithalatında uyguladığı vergileri arttırdığını duyurmuştu. Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
119 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği'nden 7 Maddelik Kritik Hammadde Adımı: Alüminyum, Bor, Kobalt, Bakır, Galyum
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
Alüminyum Üretim Süreçleri Yerinde İncelendi
GÜNDEM
98 Kez Görüntülendi.
Okyanus Alüminyum mimari sistem markası AQUAL'i duyurdu
GÜNDEM
179 Kez Görüntülendi.
TİM: İhracat talep ve dayanıklılık endeksinde toparlanma devam ediyor
GÜNDEM
232 Kez Görüntülendi.
Çin, geri dönüştürülmüş bakır ve alüminyum ithalatına izin verecek yeni kurallar yayımladı.
GÜNDEM
314 Kez Görüntülendi.
ASELSAN'dan kilogram başına 2 bin dolarlık dev ihracat
GÜNDEM
249 Kez Görüntülendi.
Çinli Çelik ve Alüminyum Üreticilerini Etkileyecek Sistem
GÜNDEM
374 Kez Görüntülendi.
Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi başlatıldı.
GÜNDEM
258 Kez Görüntülendi.
İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Değişiklikler Yapıldı
GÜNDEM
324 Kez Görüntülendi.
Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.