Kategoriler

Türk Alüminyum Sektörüne Dair Herşey

PMS ALÜMİNYUM SAVUNMA SANAYİ İÇİN MAGNEZYUMLU ALAŞIMLAR ÜRETECEK

PMS Alüminyum elektrikli araçlar, uzay-havacılık ve savunma sanayisi başta olmak üzere yüksek magnezyumlu alaşımlar üretmek için yatırıma başladı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren şirketin yönetim kurulu üyesi Merve Önsever Çağlayan, firmanın aile şirketi olarak 1960'lı yıllarda dedesi tarafından kurulduğunu ve kuruluştan itibaren hep alüminyum işiyle uğraştıklarını belirtti. 
El haddelemesi yöntemiyle yürüttükleri üretimi 2005'te soğuk haddeleme tesisiyle farklı bir boyuta taşıdıklarını söyleyen Çağlayan, bugün 36 bin metrekare alanda yassı mamul ve 4 presle ekstrüzyon (enine kesitsel bir profil nesneleri oluşturmak için kullanılan süreç) tesisinin aynı çatı altında üretim yaptığını anlattı.


Yassı mamul ve ekstrüzyon üretimini aynı çatıda topladıklarını dile getiren Çağlayan, ekstrüzyon tesisinin otomotiv, uzay ve havacılık ile savunma başta olmak üzere beyaz eşya, havalandırma gibi sektörlere hitap ettiğini söyledi.
“İlk etap yatırımımız 2021 yılı sonunda devreye alınacak”
Tesiste 450 kişiye istihdam sağladıklarını, altyapısı hazır olan Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesinde (TEKNOSAB) 100 dönümlük arazilerinin de bulunduğu bilgisini paylaşan Çağlayan, "PMS Alüminyum olarak burada 50 milyon avroluk yatırım yapacağız. İlk etap yatırımımız 2021 yılı sonunda devreye alınacak. Danieli Breda ekstrüzyon presimizle özellikle elektrikli araçlar, raylı sistemler, uzay-havacılık ve savunma sanayisi olmak üzere yüksek magnezyumlu alaşımları üretmeye yönelik bir yatırımımız olacak " dedi.
1000 kişiye istihdam hedefi
Çağlayan, TEKNOSAB'daki yeni fabrikaya 4 bin tonluk pres kuracaklarını, yatırım tamamen bittiğinde 1000 kişi istihdam etmeyi hedeflediklerini anlattı.
Gerek elektrikli otomobil projeleri gerekse raylı sistemler konusunda Türkiye'nin son yıllarda önemli mesafeler katettiğini vurgulayan Çağlayan, "İlerleyen yıllarda böyle bir yatırım düşüncemiz vardı ama taleplerle beraber biz bu yatırımı daha erkene aldık. TEKNOSAB, yüksek sanayi üretimi yapan firmaların öncelikli olduğu, 500'e yakın firmanın olacağı örnek bir organize sanayi bölgesi olacak. Biz de o bölgeyi çok önemsiyoruz. Orada ilk temel atma törenini yapan firma olmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.
Çağlayan, ilkbahar aylarında yüksek magnezyumlu alaşım tesisinin temelini atmayı, yıl sonuna doğru da üretime başlamayı hedeflediklerini belirtti.
“42 ülkeye ihracat yapıyoruz”
İhracat çalışmalarına ilişkin bilgi veren Çağlayan, "Firma olarak 1996 yılında Almanya’da düzenlenen bir fuara katıldık ve o yıl Almanya'ya ihracata başladık. Almanya ile ihracata başlamamız, kalite anlayışımız çok geliştirdi. Biz ihracat firmasıyız. Türkiye'de hem inşaat hem de otomotiv sektörlerinin gelişmesiyle son yıllarda daha çok alüminyum ihtiyacı doğdu. İç piyasamız da canlandı. 2010'a kadar üretimimizin yüzde 80'i ihraç eden bir firmaydık. Şu anda da yüzde 60 civarında ihracatımız var. Almanya'nın da aralarında olduğu bazı Avrupa ülkeleri ağırlıkta olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapıyoruz."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
85 Kez Görüntülendi.
Nobel Yayıncılık’tan yeni bir kitap marka severlerle ve girişimcilerle buluştu!
GÜNDEM
178 Kez Görüntülendi.
ASELSAN'dan kilogram başına 2 bin dolarlık dev ihracat
GÜNDEM
173 Kez Görüntülendi.
Çinli Çelik ve Alüminyum Üreticilerini Etkileyecek Sistem
GÜNDEM
178 Kez Görüntülendi.
Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi başlatıldı.
GÜNDEM
186 Kez Görüntülendi.
İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Değişiklikler Yapıldı
GÜNDEM
205 Kez Görüntülendi.
Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.
GÜNDEM
183 Kez Görüntülendi.
KADIN EMEĞİNE VE YEREL HALKA DESTEK
GÜNDEM
179 Kez Görüntülendi.
İHRACAT SAYESİNDE YURT DIŞI HAYALLERİ GERÇEK OLDU
GÜNDEM
168 Kez Görüntülendi.
Mill Steel Artık Paslanmaz Çelik ve Alüminyum Piyasalarında
GÜNDEM
196 Kez Görüntülendi.
ÇİN SANAYİ ŞİRKETLERİNİN KARLARI DÜŞÜYOR