Kategoriler

Türk Alüminyum Sektörüne Dair Herşey

MALEZYA HURDAYA İHRACAT VERGİSİ GETİRMEYİ PLANLIYOR

Malezya demir ve çelik politikasını revize etti, hurdaya ihracat vergisi getirmeyi planlıyor.

Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (MITI), yerel piyasa oyuncularına uzun vadede fayda sağlamak için demir ve çelik politikasını revize ediyor.  MITI, daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir sektör geliştirmek amacıyla demir ve çelik politikası için bir temel oluşturmayı hedefliyor.
Buna göre bakanlık, yeni imalat ruhsatlarının verilmesine yönelik koşulları sıkılaştıracak, uzun ve yassı ürünlere yönelik %5-15 oranındaki vergiler de dahil olmak üzere mevcut vergi yapısını genişletecek. MITI ayrıca hurda ihracatını %15 vergiye tabi tutmayı planlıyor.
MITI, ihracat amaçlı olarak ruhsatlı üretim deposu ve serbest bölge aracılığıyla yapılacak ithalatı vergiden muaf tutabilir. Hurda geri dönüşüm faaliyetleri için verilecek üretim ruhsatları daha katı şartlara tabi olacak. Geri dönüşüm faaliyetleri yürüten imalat ruhsatı sahiplerinin demir ve çelik, bakır ve alüminyum üretimi için hurda ithal etmelerine izin verilirken, tüccarların söz konusu hammaddeyi ithal etmelerine izin verilmeyecek.
SteelOrbis’in edindiği bilgilere göre, revizyonlar 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli olacak ve ülkenin yeni Sanayi Kalkınma Planı 2021-2030 için değerlendirilebilir. Pazar oyuncuları, tüm değer zincirini kapsayan ve uzun vadede sektöre fayda sağlayacak revizyonları destekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
119 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği'nden 7 Maddelik Kritik Hammadde Adımı: Alüminyum, Bor, Kobalt, Bakır, Galyum
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
Alüminyum Üretim Süreçleri Yerinde İncelendi
GÜNDEM
98 Kez Görüntülendi.
Okyanus Alüminyum mimari sistem markası AQUAL'i duyurdu
GÜNDEM
179 Kez Görüntülendi.
TİM: İhracat talep ve dayanıklılık endeksinde toparlanma devam ediyor
GÜNDEM
232 Kez Görüntülendi.
Çin, geri dönüştürülmüş bakır ve alüminyum ithalatına izin verecek yeni kurallar yayımladı.
GÜNDEM
314 Kez Görüntülendi.
ASELSAN'dan kilogram başına 2 bin dolarlık dev ihracat
GÜNDEM
249 Kez Görüntülendi.
Çinli Çelik ve Alüminyum Üreticilerini Etkileyecek Sistem
GÜNDEM
374 Kez Görüntülendi.
Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi başlatıldı.
GÜNDEM
258 Kez Görüntülendi.
İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Değişiklikler Yapıldı
GÜNDEM
324 Kez Görüntülendi.
Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.