Kategoriler

Türk Alüminyum Sektörüne Dair Herşey

USLU DEMİR ÇELİK FİRMASININ CİRO HEDEFLERİ 1,5 MİLYAR DOLAR

USLU Grup firmaları Uslu Demir Çelik’in Samsun Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare kapalı alanlı tesislerinde, Uslu Çsm Demir Çelik’in de İzmir Menemen’de 7 bin 500 metrekare kapalı alanlı tesislerinde hizmet verdiğini ifade eden Uslu Grup Genel Müdürü Selim Uslu, “Uslu Demir Çelik firması 1991 yılında faaliyete geçti..."

"...Uslu aile bireylerinin çelik sektöründeki ticari faaliyetleri ise 1957 yılında başladı. Uslu Demir Çelik, çelik sac, boru, profil ve çelik konstrüksiyon ürünlerinin satışının yanı sıra, tesislerimizde bulunan makine parkuru ile flanş imalatı, trapez sac boy kesim hattı, lazer ve plazma kesici vb. makineler ile müşterilerimize hizmet veriyor. Uslu Çsm Demir Çelik de, çelik servis merkezi (çelik sac rulo açma, düzeltme ,boy kesim ve dilme işlemleri ) olarak faaliyet gösteriyor. Tesisimizde çelik işleme makine parkurları, depolama, yükleme, satış ve yönetim ofisleri bulunuyor. Çelik sac üreticisi fabrikalardan preslenmiş rulo halde alınan çelik sac ürünlerini, yurtiçi ve yurtdışı alıcı firmaların bulundukları sektör ve özel siparişlerine göre boy kesim ve dilme işlemleri akabinde paketlemesi yapılarak sevkiyata hazır hale getiriyoruz” açıklamasını yaptı.


 

27 ÜLKEYE İHRACAT
Başta Almanya, Fransa, Belçika, Yunanistan, Gürcistan, Hindistan, Avustralya, Moritanya, Haiti, Uruguay, Mauritius, Point de Gales, Tunus, Cezayir ve Kıbrıs olmak üzere 27 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Selim Uslu, “2020 yılında pandemi başlangıcı olan mart-nisan ayları süresince sektörde yüzde 25-30 civarında bir durgunluk yaşanmakla birlikte firmamız yurtiçi faaliyetlerini bu dönemde de durdurmadık ve pandemi süreci çalışma kuralları dahilinde mesaimiz devam ettirdik. 2021 yılında da çelik sektöründeki yoğun talep devam ediyor. Firma olarak da yurtiçi ve dışı yeni müşteri kazanımları ile istihdam, ciro ve kârlılığımızı arttırdık. Özellikle 2020 ve 2021 yıllarında grup şirketlerimizce Vestel ve Borusan gibi büyük üretici firmalara direkt ürün satışı yapmaya başladık. Beyaz eşya ve otomotiv sektöründeki diğer büyük üretici firmalara da dolaylı olarak ürün satışı gerçekleştirdik. Firmalarımızın üretici firmaların tedarikçi firmaları arasına girmeye başlaması sektördeki yerimizi ve pazar payımızı arttırdı. 2020 yılında grup şirketlerimizin toplam cirosu 850milyon TL iken 2021 yılı ciro hedefimiz 1.5 milyar TL” dedi.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
86 Kez Görüntülendi.
Nobel Yayıncılık’tan yeni bir kitap marka severlerle ve girişimcilerle buluştu!
GÜNDEM
178 Kez Görüntülendi.
ASELSAN'dan kilogram başına 2 bin dolarlık dev ihracat
GÜNDEM
174 Kez Görüntülendi.
Çinli Çelik ve Alüminyum Üreticilerini Etkileyecek Sistem
GÜNDEM
178 Kez Görüntülendi.
Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi başlatıldı.
GÜNDEM
186 Kez Görüntülendi.
İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Değişiklikler Yapıldı
GÜNDEM
207 Kez Görüntülendi.
Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.
GÜNDEM
184 Kez Görüntülendi.
KADIN EMEĞİNE VE YEREL HALKA DESTEK
GÜNDEM
182 Kez Görüntülendi.
İHRACAT SAYESİNDE YURT DIŞI HAYALLERİ GERÇEK OLDU
GÜNDEM
168 Kez Görüntülendi.
Mill Steel Artık Paslanmaz Çelik ve Alüminyum Piyasalarında
GÜNDEM
197 Kez Görüntülendi.
ÇİN SANAYİ ŞİRKETLERİNİN KARLARI DÜŞÜYOR