Kategoriler

Türk Alüminyum Sektörüne Dair Herşey

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN ABD’YE 20 MİLYAR DOLARLIK MİSİLLEME TEHDİDİ

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, ABD’nin ithal otomobillere ek gümrük vergileri getirmesi durumunda AB’nin 20 milyar dolarlık ticari misilleme hazırlığı yaptığını açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, ABD’nin ithal otomobillere ek gümrük vergileri getirmesi durumunda AB’nin 20 milyar dolarlık ticari misilleme hazırlığı yaptığını açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, İsviçre Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’Umarım buna gerek kalmaz ve bir çözüm bulabiliriz fakat Avrupa Birliği Komisyonu çok sayıda ABD ürününü kapsayan toplam 20 milyar dolarlık uzun bir liste hazırlıyor.’’ İfadelerini kullandı.

Gümrük vergisi misillemesinin herhangi bir ABD eyaletini hedefe almayacağına işaret eden Malmström, tarım, makine, ileri teknoloji gibi farklı ürünler gruplarını kapsayacağını açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Bütçeden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger de, Almanya yayın kuruluşu Deutschlandfunk’a verdiği açıklamada, Avrupa Birliği’nin tüm sektörlere yönelik gümrük vergilerini kaldırmayı müzakere etmeye hazır olduğunu ancak bunun çelik ve alüminyuma uygulanan varolan gümrük vergilerinin kaldırılması durumunda yapılabileceğini vurguladı.

Avrupa Birliği ve ABD arasındaki ticari anlaşmazlıkları ve ticaret savaşının önüne geçmek istediklerini vurgulayan Oettinger, mevcut gümrük vergileri kaldırılırsa hızlı bir şekilde müzakerelere başlanabileceğini ve hafifletilmiş Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı üzerinde anlaşabileceklerini söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump bugün Washington’da toplantı düzenleyecek.

Claude Juncker, Donal Trump’la ticari konuları görüşerek, transatlantik ticari geliştirmeye konsantre olacaklarını toplantının diğer gündem maddeleri ise güvenlik, terörle mücadele, enerji güvenliği ve ekonomik büyüme olacak.

ABD ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler, Trump yönetiminin Avrupa Birliği’ni de çelik ve alüminyum ithalatına ilave gümrük vergilerine tabi tutulmasıyla bir hayli gerilmiş durumda, AB buna karşı ticari misillemede bulunmuştu. Trump ise söz konusu gelişmelerin ardından Avrupa’dan ithal otomobillere vergi uygulama tehdidinde bulunmuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
84 Kez Görüntülendi.
Nobel Yayıncılık’tan yeni bir kitap marka severlerle ve girişimcilerle buluştu!
GÜNDEM
176 Kez Görüntülendi.
ASELSAN'dan kilogram başına 2 bin dolarlık dev ihracat
GÜNDEM
172 Kez Görüntülendi.
Çinli Çelik ve Alüminyum Üreticilerini Etkileyecek Sistem
GÜNDEM
177 Kez Görüntülendi.
Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi başlatıldı.
GÜNDEM
186 Kez Görüntülendi.
İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Değişiklikler Yapıldı
GÜNDEM
205 Kez Görüntülendi.
Assan Alüminyum, Türkiye'de alüminyum sektöründe CDP raporlaması gerçekleştiren ilk şirket oldu.
GÜNDEM
183 Kez Görüntülendi.
KADIN EMEĞİNE VE YEREL HALKA DESTEK
GÜNDEM
179 Kez Görüntülendi.
İHRACAT SAYESİNDE YURT DIŞI HAYALLERİ GERÇEK OLDU
GÜNDEM
167 Kez Görüntülendi.
Mill Steel Artık Paslanmaz Çelik ve Alüminyum Piyasalarında
GÜNDEM
194 Kez Görüntülendi.
ÇİN SANAYİ ŞİRKETLERİNİN KARLARI DÜŞÜYOR