Öne Çıkanlar döviz haberleri metal haber rusya ukrayna savaş alumagazin alüminyum sektör haberleri

Bu haber kez okundu.

Alüminyum “arz” endişesiyle 4 ayın zirvesini gördü

Norsk Hydro ASA'nın Brezilya'daki büyük bir alüminyum rafinerisini kapatmasının küresel arz kısıntısını endişelerini artırması değerli metalin yükselişinde etkili oldu.

Londra Metal Borsası'nda (LME) işlem gören Alüminyum, yüzde 2.2 yükselerek tonu 2,254 doları görmesi sonrasında Londra saatiyle 07:34'te 2,250.50 dolardan işlem gördü. Metal, Çarşamba günü yüzde 4.2 değer kazanmıştı.

LME'de alüminyum kontratı bulunmuyor. Rakip üreticilerin hisseleri değer kazandı; Alumin Ltd. hisse senetleri yüzde 15 yükseldi.

UBS Group AG analisti Daniel Morgan'a göre Norsk'un Alunorte tesisindeki 12 aylık kesinti alüminyum sektörü için önemli bir açık ve sektör için ciddi baskı anlamına geliyor. UBS'e göre Çin dışında hızlı bir şekilde üretime geçirilebilecek önemli miktarda atıl kapasite bulunmuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8