Öne Çıkanlar eloksal üretimi doğalgaz haber avusturya başbakan alüminyum haber doğrama sistemleri fiyat

Bu haber kez okundu.

BAKAN VARANK TÜRK SANAYİCİLERE GÜVEN VERDİ

TÜİK'in açıkladığı Haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayinin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, Türk sanayicilerin devleti ile birlikte dimdik ayakta olduğunu ifade etti.

TÜİK VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye ekonomisinin, sanayinin öncülüğünde güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini söyleyen Varank, "Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 2 azaldı." dedi.

''650 BİN KİŞİYE YENİ İSTİHDAM İMKANI SAĞLANDI''

Haziran ayı sanayi üretiminde yüksek teknolojili ürünlerin üretimindeki yüzde 17,9'luk artışın yakalamak istedikleri trendin bir göstergesi olduğunu belirten Varank, bu yükselişi sürdürülebilir hale getirmek istediklerini belirtti.

Mayıs ayı rakamlarına göre bir yıl içinde 650 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlandığını ifade eden Varank, bunun 283 bininin sanayi sektörü kaynaklı olduğunu söyledi.

''TARİHİMİZ EN YÜKSEK TEMMUZ AYI RAKIMI''

Varank, "Türkiye, tüm dünyada etkisi hissedilmeye başlayan ticaret savaşlarına rağmen Temmuz'da ihracatını yüzde 11,8 artırdı. Böylece tarihimizin en yüksek Temmuz ayı rakamına ulaştık. İhracatımızda sanayi ürünlerinin yüzde 95'e varan oranı, sanayicilerimizin gücünü bir kez daha ortaya koydu." diye belirtti.

İhracat pazarlarındaki toparlanma ve canlı turizm sektörünün sanayinin performansına katkı verdiğini kaydeden Varank, "Sağlam sanayi altyapımız ve dinamik girişimcilerimiz; ülkemize yönelik iç ve dış saldırılarla mücadelede en önemli dayanağımızdır." açıklamasını yaptı.

''TÜRK SANAYİCİSİ, DEVLETİ İLE BİRLİKTE DİMDİK AYAKTA''

Türkiye'nin son dönemde yaşanan ekonomik saldırılardan da kazanarak çıkacağını dile getiren Varank, Türk sanayicisinin devleti ile birlikte dimdik ayakta olduğunu vurguladı.

Varank, "Bakanlık olarak yerli ve milli üretimi desteklemek, cari açığı azaltmak ve milli teknoloji hamlemizde başarıya ulaşmak için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Açıkladığımız 100 günlük eylem planında da; üretimde sadece nicelik değil, katma değeri de artırmaya odaklandık." dedi.

SANAYİNİN OLUMSUZ ETKİLENMESİNE İZİN VERİLMEYECEK

Bakanlık olarak yerli ve milli üretimi desteklemek, cari açığı azaltmak ve milli teknoloji hamleleriyle başarıya ulaşmak için bütün imkanları seferber ettiklerini dile getiren Varank, "Bu süreçten sanayimizin olumsuz etkilenmesine asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8