Öne Çıkanlar ticaret bakanlığı basın haber sigma profilleri sektör haberleri çelik sanayi

Bu haber kez okundu.

IMF’DEN EURO BÖLGESİNE DAİR KRİTİK AÇIKLAMALAR

IMF’den gelen açıklamada Euro Bölgesi’ne dair 4.Madde Konsültasyonuna ilişkin, ‘’Euro Bölgesi’nin büyümesi daha ılımlı bir seviyeye doğru yavaşlamasına rağmen güçlü. İç talep temel itici unsur olmaya devam ediyor ve bu durum güçlü istihdam artışı ile destekleniyor.’’ İfadeleri kullanıldı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Euro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin halen güçlü seyrini koruduğunu belirterek, yapısal reformların arttırılması ve mali tamponların güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

IMF’nin Euro Bölgesi’ne yönelik 4. Madde Konsültasyonuna ilişkin açıklamasında, ‘’Euro Bölgesi’nin büyümesi daha ılımlı bir seviyeye doğru yavaşlamasına rağmen güçlü. İç talep temel itici unsur olmaya devam ediyor . Bu durum ise güçlü istihdam artışı ile destekleniyor.’’ Diye açıklandı.

Yapılan açıklamada, Euro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 2,2 gelecek yıl ise yüzde 1,9 seviyesinde olmak üzere potansiyelinin üzerinde seyretmeye devam edeceği söylendi.

Euro Bölgesi’nde orta vadede ise demografik değişimlerin, zayıf verimlilik büyümesinin ve krizin devam eden etkilerinin ekonomik büyüme üzerinde frenleyici etkisinin görülebileceğini anlatan açıklamada, bu değerlendirilmelere yer verildi:‘’Bir dizi küresel ve yerel risk, bölgenin görünümü üzerinde baskı oluşturuyor. ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına dönük vergi oranlarının artması ile ticari gerilimler yükseldi. Politik eylemsizliğin yanı sıra ulusal seviyede politik şoklar önemli yerel riskler arasında yer alıyor.’’Büyüme güçlüyken yüksek kamu borcu olan ülkelerin yapısal reformlarını arttırması ve mali tamponlarını güçlendirmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, İngiltere ve AB arasında devam eden, İngiltere’nin birlikten ayrılma sürecine ilişkin müzakerelerden istenilen mesafenin alınamamış olmasının yıkıcı bir çıkış sürecine ilişkin riskleri yükselttiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8