Öne Çıkanlar alüminyum sektörü üretim faaliyetleri duraline alüminyum kayseri haber sezer uğur ünal

Bu haber kez okundu.

KÜRESEL PİYASALARDA SON DURUM – ASYA’DA ENDEKSLER KARIŞIK, AVRUPA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Wall Street ise Facebook ve teknoloji hisselerindeki gerilemeye bağlı karışık durumda kapandı.

Trump, ABD başkanlarının ekonomik veriler için açıklanmadan önce tahmin, yorumda bulunmama geleneğini yıktı ve sonrasında bugün açıklanacak 2. Çeyrek GSYH büyüme verileri için tahminde bulundu. ‘’Eğer büyüme rakamının önünde bir 4 olur ise bundan mutlu oluruz’’ açıklamasını yaptı.

Avrupa Merkez Bankası bugünkü Yönetim Kurulu toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi ve Eylül sonunda 30 milyar eurodan 15 milyar euroya düşürülecek varlık alım programının Aralık sonu itibariyle sonlandırılacağını netleştirdi.  ECB Başkanı Mario Draghi, çekirdek enflasyonun henüz istenilen seviyelerde olmadığını vurgulayarak ‘’Zafer bayrağını çıkartmak için henüz çok erken.’’ İfadesini kullandı. Draghi ‘’enflasyon evet şuanda yüzde 1.9’dan yüzde 2.0’ye ilerledi. Ama bu sürdürülebilir olacak mı? Gıda ve enerji fiyatları çıkarıldığında yüzde 1.1’den yüzde 0.9’a gerildiğini görüyoruz.’’ Dedi.

Avrupa piyasaları ticaret savaşının geçici sürede askıya alınmasıyla yükselişini sürdürüyor. ECB faiz kararı ve Draghi’nin sunumu dışında Almanya ve Fransa’dan dün gelen tüketici güven endeksleri ve bugün Fransa’dan gelen büyüme ve hane halkı harcamaları endekslerin ilerlemesinde büyük role sahip.

FRANSA Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’sı (GSYH) 2018’in ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0.2 büyüdü. Fransa GSYH’si ilk çeyrekte de yıllık bazda aynı hızda büyürken, Fransa Ulusal İstatistik Ofisi (Insee) verilerine göre mallar ve hizmetler üretimi ikinci çeyrekte yüzde 0.2 arttı ve hane halkı tüketim harcaması yüzde 0.1 geriledi.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, ABD'den çelik ve alüminyum gümrük vergileri konusunda jestler görmek istediğini ve Avrupa ile ABD arasında geniş kapsamlı bir ticaret anlaşması için müzakereye girmeye karşı olduğunu söyledi.

ALMANYA’da Ağustos ayına ilişkin beklentileri değerlendiren GfK Tüketici Güven Endeksi Temmuz’daki 10.7 düzeyinden 10.6’ya geriledi. Beklenti ise 10.7 düzeyinde sabit kalmasıydı.

FRANSA’DA Tüketici Güven Endeksi Haziran’daki 97 düzeyinden değişmedi, beklenti ise endeksin 98’e yükselmesiydi.

BİRLEŞİK KRALLIK - Avrupa Birliği'nin Brexit Baş Müzakerecisi Michel Barnier, Birleşik Krallık'ın yeni Brexit Bakanı Dominic Raab ile birlikte müzakerelerde Ekim ayına kadar bir anlaşmaya varılması konusunda kararlılığı paylaştıklarını ifade etmelerine karşın, Birleşik Krallık'ın yeni ticaret önerilerinin ana unsurlarını reddetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8