Öne Çıkanlar alüminyum sektörü ticaret savaşı tasarruflu yapı teknolojileri alüminyum haber alüminyum sektör haberleri

Bu haber kez okundu.

PSI Metals User Group Toplantısının Bu Seneki Sahibi ASAŞ Oldu.

14 Kasım Çarşamba günü Sakarya’daki ASAŞ Yassı Mamuller Üretim Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe dünyanın çeşitli ülkelerinden üst düzey firma yetkilileri katıldı.

ASAŞ;  geçtiğimiz aylarda düzenlediği lansman toplantısı ile tanıttığı DIGIT ALL projesiyle, daha iyi müşteri ve çalışan deneyimi yaratmak için tüm bölümlerinde dijital dönüşüm gerçekleştirmek için çalışmalarını başlatmıştı. Günümüzün değişen pazar koşullarında dijitalleşme; başarının anahtarı olan daha hızlı, esnek ve verimli süreçlerin hayata geçirilmesine olanak tanıyor. Dijital entegrasyonunu tamamlamış organizasyonlarda, kaynağından bilginin otomatik olarak alınmasıyla ve de tüm süreçlerin aynı sistem üzerinde entegre olarak çalışmasıyla bilgi güvenirliği ve ürün izlenebilirliğini sağlanırken neredeyse gerçek zamanlı bilgilerle süreçlerin izlenebilmesi mümkün oluyor.

Sektörün en yenilikçi ve teknolojik yatırımlarını yaparak, müşterilerinin gelecek beklentilerinin de önüne geçmeyi hedefleyen ASAŞ; Alüminyum Yassı Mamuller Üretim Tesislerinde gerçekleştirdiği dijital dönüşüm projesiyle kullanılan MES-Planlama-ERP platformları aracılığıyla anlık olarak yaklaşık 2000 satış siparişini yönetiyor ve geleneksel yöntemlerle yönetilmesi mümkün olmayan yaklaşık 10 milyon dijital işlem gerçekleştiriyor. ASAŞ, dünyada alüminyum yassı mamuller sektöründe baştan sona tüm iş süreçleriyle dijital olarak entegre olmuş, bu büyüklükte bir otomasyona sahip ilk tesis olmanın da haklı gururunu taşıyor.

PSI Metals tarafından organize edilen kapsamlı User Group etkinliği, 12 Kasım Pazartesi günü Swissôtel The Bosphorus’ta düzenlenen karşılama resepsiyonuyla başladı. Üretim sanatı (Art of Production) konseptiyle düzenlenen etkinliğin ilk günü, PSI Metals Genel Müdürü Thomas Quinet’in açılış konuşmasının ardından çeşitli firmalardan yetkililerin güçlü sunumlarıyla devam etti. Günün sonunda katılımcılar, akşam yemeği için boğazda düzenlenen tekne turunda bir araya geldi.

Etkinliğin son gününde ise; ASAŞ üretim tesislerinde, ASAŞ çalışanlarının da proje ile ilgili deneyimlerini bizzat anlattıkları sunumların ardından gerçekleşen fabrika gezisiyle başarıyla tamamlanan dijital dönüşüm sürecini ziyaretçilerle paylaşıldı ArcelorMittal, ThyssenKrupp Steel Europe AG, Tata Steel, Krakatau Information Technology, NLMK, Salzgitter Flachstahl GmbH, Gränges AB, CHTPZ, Primetals Technologies, Tenaris, Ternium Mexico, TMK, Usiminas, Vallourec Deutschland GmbH, EZDK, Irisa, SSAB, Trimet Aluminium SE, Usiminas gibi yurt dışından gelen firmaların yanında; Çolakoğlu Metalurji, Erdemir, Isdemir, Oyak Maden Metalurji Grubu, Tosyali Toyo Co. Inc. gibi Türkiye’den firmalar da etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Projenin mottosu olan Üretim sanatı (Art of Production) ile uyumlu olarak ASAŞSANAT bünyesinde hayata geçirilen sanat eserlerinin yer aldığı mini sergi de katılımcıların beğenisini topladı. Üretim ve teknoloji alanındaki öncü yatırımlarının yanında sanata verdiği destekle de adından sıkça söz ettiren ASAŞ; daha sade iş süreçleriyle, yalın üretim uygulamalarını entegre ederek daha iyi bir çalışan deneyimiyle birlikte müşterilerine her zaman en iyisini sunmayı hedefliyor.

ASAŞ Hakkında:

ASAŞ, kuruluşundan bugüne teknoloji odaklı büyümeye verdiği önemle 2017 yılında Türkiye’de İSO 500’de 72. sırada yer almakta ve sektöründe günümüzde Avrupa’daki lider üreticilerden biri konumunda bulunmaktadır.

Daha ilk yatırım zamanlarında, 1990 yılında, kendi “Ekstrüzyon Presi”nin tasarım ve imalatını yaparak başladığı yeniliklerle dolu AR-GE yolculuğunu bugüne dek sürdüren ASAŞ, 18.11.2015 tarihinde sektöründeki ilk AR-GE Merkezi unvanını almaya hak kazanan firma olarak da Türk alüminyum sektöründeki öncü rolünü pekiştirmişti.

ASAŞ; uzay uygulamalarında kullanılacak olan ilk ekstrüzyon kalıbı ve profilinin üretim sürecine ev sahipliği yaparak yurtiçinde uzay uygulamaları için eksenel oluklu alüminyum ısı borusu tasarlama ve üretme kabiliyeti ile bir ilke 2016 yılında daha imza atmıştı. ARGE bünyesinde geliştirilen projeyle ekstrüzyon üretim parametrelerinin oldukça dar aralıkta olması gibi kısıtlara getirdiği yenilikçi çözüm önerileriyle uzay uygulamalarında kullanılmak üzere, ileri teknoloji ürünü olan bir ekstrüzyon profili üreten ASAŞ, haberleşme uydusunun yerlileşmesine destek vererek ülkemizin dışa bağımlılığını azaltarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Projeleriyle ilklerin öncüsü olan ASAŞ, atomaltı parçacık fiziği konusunda bilimsel araştırmaları ve buluşları ile tüm dünyada tanınan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)’de yürütülen bir proje kapsamında açılan iki ihaleyi kazanarak, CERN’ün alüminyum sektöründeki ilk ve tek Türk tedarikçisi olmuştur.

Sakarya bölgesinde yer alan, 750.000m² alan üzerine kurulu, 300.000m² kapalı alana sahip son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi, 2400’den fazla çalışanıyla ASAŞ; Alüminyum Profil, Alüminyum Kompozit Panel, Alüminyum Yassı Mamuller, PVC Profil ve Panjur üretim tesislerinde müşterilerine hizmet vermektedir.

Entegre tesislerinde;

  • Alüminyum Billet: 90.000 ton/yıl,
  • Alüminyum Profil: 75.000 ton/yıl,
  • Eloksallı Profil: 40.000 ton/yıl,
  • Toz Boyalı Profil: 25.000 ton/yıl,
  • Alüminyum Yassı Mamuller: Döküm: 150.000 ton/yıl, Hadde: 140.000 ton/yıl, Folyo:  60.000 ton/yıl, Boyalı Levha: 45.000 ton/yıl,
  • Alüminyum Kompozit Panel: 7.500.000 m²/yıl,
  • PVC Profil üretimi: 35.000 ton/yıl,
  • Lamel Panjur: 30.000.000 metretül/yıl üretimleri yapılmaktadır.

ASAŞ son 15 yılda her yıl ortalama %26 büyüyen 6 kıtada 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren %100 Türk sermayeli küresel bir Türk Firması. Alüminyum profil, alüminyum yassı mamuller, alüminyum kompozit panel,  alüminyum panjur ve PVC profil üretimi gerçekleştiren firmamız Türkiye’de birçok ilklere imza atmanın haklı gururunu taşımaktadır:

  • Alüminyum Sektöründe Türkiye’deki ilk ARGE Merkezini kuran firmadır.
  • Sanayi ve sanatı buluşturan sektörün ilk sanat atölyesi ASAŞSANAT’ı kurmuştur. Sanat ve tasarım öğrencileri ile akademisyen ve profesyonelleri buluşturan öğrenim, paylaşım, tasarım ve üretim platformu olarak hizmet veren ASAŞSANAT, bu yıl sanatı desteklemek adına profesyonel sanatçılara yönelik alüminyum heykel yarışması organize ettik. Ayrıca ASAŞSANAT bünyesinde ASAŞ çalışanlarının çocukları için de yarışmalar organize edilmektedir. Bu yıl “Kim Demiş Masallar Gerçek Değil Diye” sloganıyla hayata geçirdiği Alüminyum Heykel Çocuk yarışmasıyla; çocukların kendilerini keşfetmelerini, yaratıcılıklarını geliştirmeleri hedeflenmektedir.
  • Ekstrüzyon sektöründe Avrupa’da en uzun profilleri (15m’ye kadar) eloksallayabilen, dünyada aynı yerleşke içindeki en yüksek kapasiteli eloksal tesisine sahip, Türkiye’de en büyük ve en geniş kesitli profilleri üretme kabiliyetinde ve Avrupa’da da belli başlı firmalar arasında yer alan bir firmadır.
  • Sektöründe ilk CERN’e tedarikçi olan,  haberleşme uydusunda kullanılan özel soğutucu profili üreten Türkiye’deki tek firmadır.
  • Avrupa’da Raylı ulaşım sektörünün talep ettiği IRIS sertifikasına Türkiye’de ilk sahip olan ve raylı ulaşım araçları yapısal profillerinde dünya firmalarına ürün tedarik eden bir kuruluştur.
  • ASAŞ Alüminyum Yassı Mamuller Üretim Tesisi bugün Avrupa’nın en modern ve teknolojik tesisi konumunda olup 2200mm eninde, 2600mm çapında ve 26 ton ağırlığında en geniş levha ve folyo ürünlerini yüksek kalitede dünyaya pazarlarına sunmaktadır. Ayrıca Dünya’daki en geniş bobin boyama hattına sahip olmasının yanı sıra folyo üretim tesislerinde dünyadaki en geniş folyo üretim hatlarına sahiptir.
  • ASAŞ,  Daha önceleri yaklaşık 2-3 kat fiyatla ithal edilmekte olan alüminyum kompozit panelleri Türkiye’de üreten ilk firmadır. Bugün ASAŞ’ı takip eden yerli üreticilerle 15 milyon metrekare kullanıma ulaşan bu sektörde ithalatın önünün kesilerek ülke ekonomisine yıllık 200 milyon USD’dan daha fazla bir katkı sağlanmasına öncülük edilmiş oldu.
  • Sadece teknoloji boyutuyla değil sosyal sorumluluk projeleri adına da birçok ilklere imza atan ASAŞ;  kurduğu “ASAŞ BASKETBOL KULÜBÜ” çatısı altında çalışanlarının çocuklarına spor yapma imkanı sağlayarak; çocukların takım ruhu ve ekip çalışmasının önemini kavramalarını ve mücadele azimlerinin gelişmesini hedeflemektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8