Öne Çıkanlar alüminyum sektörü üretim faaliyetleri duraline alüminyum kayseri haber sezer uğur ünal

Bu haber kez okundu.

SARAY ALÜMİNYUM KULLANDIĞI ENERJİNİN YÜZDE 22'SİNİ KENDİ ÜRETİYOR

Saray Alüminyum birbiri ardına faaliyete geçirdiği 2 rüzgâr enerjisi santrali ile bir yılda 9 milyon kWh elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirdi. Bu sayede üretim tesislerinde kullandığı elektrik enerjisinin yaklaşık % 22’sini kendi başına karşıladı. Karbon ayak izi konusunda da sektöre öncülük eden Saray, üçüncü rüzgâr tribünü ile bu oranı % 30’un üzerine çıkararak iklim değişikliğine olan duyarlılığını daha da pekiştirecek.

Saray Alüminyum, dünyada karbon ayak izine karşı giderek yaygınlaşan harekete önemli katkılar sunuyor. İstanbul Güneşli ve Tekirdağ Çerkezköy’de, toplam 90 bin m² kapalı alanda üretim yapan Saray, enerji tasarrufunda bulunarak ve yenilenebilir enerji üretimine yaptığı yatırımlar ile karbon ayak izini siliyor, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı verilen savaşa destek oluyor.

Saray Alüminyum, yaklaşık 4.5 milyon Euro tutarında bir yatırımla Çerkezköy üretim tesisine iki rüzgâr enerjisi santrali kurdu ve ilk yılda 9 milyon kWh elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirdi. Üretimde kullanılan bu enerji sayesinde, Çerkezköy tesisinin toplam kurumsal karbon ayak izi değerinde 5.238 t CO2 azalma sağlandı. Böylece, üretim kaynaklı sera gazında, toplamda %22 oranında bir iyileştirme kaydedildi.

Saray Alüminyum geçtiğimiz yıl üçüncü rüzgâr tribününü de devreye aldı. Rüzgâr enerjisi için son 3 yıl içinde toplamda 6.6 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştiren Saray, enerji üretimini daha da artırmayı, karbondioksit salımında daha yüksek oranlarda azalma sağlamayı hedefliyor.

Saray Alüminyum kurucusu Ahmet SARAYLI; “Üretim tesislerimizde elimizdeki imkânları en yeni teknolojiler ile buluştururken, içinde yaşadığımız dünyayı daha fazla tüketmemeye özen gösteriyoruz” diyor ve ekliyor: “Saray Alüminyum olarak sadece finansal verilere bağlı kalmayıp, aynı zamanda çevreye olan etkilerimizi de en aza indirgeyerek, sosyal ve çevresel boyutta da sürdürülebilir olmanın gerekliliklerini çeşitli uygulamalarla yerine getiriyoruz. Geçtiğimiz sene, Avrupa normlarıyla uyumlu EPD belgeleri aldık. Avrupa ve Türkiye’nin büyüyen markası olarak LEED, BREEAM, DNGB ve ÇEDBİK gibi ‘Sürdürülebilir Bina Sertifikalandırma’ sistemlerine ürünlerimiz ile ek puanlar sağlamaktayız. 2016 verilerimizle, karbondioksit salımında sağladığımız azalmayı yine uluslararası kuruluşlar denetiminde belgelendirdik. İnsanoğlunun daha iyi bir gelecekte yaşaması için yaptığımız çalışmalardan gurur duyuyoruz.”

Gelişmeyi ve Kaliteyi Sürdürülebilir Kılıyor

Saray Alüminyum geçtiğimiz yıl 3 EPD belgesi birden aldı. Saray, tüm uluslararası pazarlarda geçerli olan ve Sürdürülebilir Üretim Ar-Ge ve Tasarım Merkezi bünyesinde bulunan EPD Turkey kanalıyla kayıt altına alınan bu belgeleri, ürettiği Alimünyum Kompozit Paneller, Alüminyum Profil ve PVC Profil alanlarında almaya hak kazandı. Üretici firmalar, “Çevresel Ürün Beyanı – Environmental Product Declaration (EPD)” belgesi için, hammadde elde etme süreçleri, enerji kullanımı ve verimliliği, malzeme ve kimyasal madde içeriği, hava, su ve toprağa verilen emisyonlar, atık oluşumu gibi çeşitli kriterlere göre değerlendiriliyor. Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi ile ekonomik faaliyetlerin ekolojik ayak izi ve üretim sürecinde meydana gelen çeşitli emisyon değerleri dikkate alınıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8