Öne Çıkanlar çelik ticaret savaşı ekonomi savaşı metal borsası inşaat demiri

Bu haber kez okundu.

DEV PROJE BİLKENT ENTEGRE ŞEHİR HASTANESİNDE ŞANTİYEDEN HABERLER

Bize kısaca kendinizden söz eder misiniz?

Abdullah Bozkurt, 1981 Ankara Doğumluyum. 2003 Yılında beri Yapı Teknik Ürünlerin Pazarlama ve Satışı ile uğraşıyorum. Son 5 Yıldır Arfen Ankara Bölge Satış Sorumlusu Olarak çalışmaktayım. Yurt genelinde birçok bölgede önemli projelere malzeme tedariki sağlamış bulunmaktayım.

Bu sektördeki ilk projeniz hangisiydi?

Sektördeki İlk Projem , Aydıner İnşaat Ankara Ostim Doğalgaz Çevrim Santrali projesinde çalıştım. Burada yaklaşık 12.000 m2 Betopan giydirme cephe ve bölme duvar işleri yaptık.

Sonrasında yer aldığınız projelerden biraz bahsedebilir miyiz?     

Ankara Carrefour AVM , Ankamall AVM , Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi , Diyanet İşleri Başkanlığı , Yurtkur Genel Müdürlüğü , Ankara Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi , Gazi Hastanesi , Antares Avm , Koçtaş  , Atılım Üniversitesi , Cumhurbaşkalığı
Külliyesi gibi birçok önemli projede Alçıpan  , betopan , Fibercement ve Dilatasyon ürünleri ile ilgili hem malzeme tedariği hem de uygulama organizasyonunda  yer aldım. Şuanda Dia holding firmasının yaptığı Bilkent şehir hastanesi projesini yürütmekteyim.

Dia holding firmasının yaptığı ‘’Bilkent Entegre Şehir Hastanesi’’ projesinden bahseder misiniz? Bütçesi, kullanılan malzemeler ve çalışan işçi sayısı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Toplam 5,5 Milyon değerindeki bu projeye  20 kişilik ekibimizle destek vermekteyiz. Projede yer alan kullanılan ana ürün grupları
Dilatasyon Profilleri ve Duvar koruma profilleridir.

Hizmet verdiğiniz bu sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tedarik sektörü zor bir sektördür. Özellikle Ürün ve Hizmet tedariki kaliteli ve hızlı hizmet sunulması gereken bir sektördür. Bizde Satış ve uygulama alanında hizmet ve çözümlerimiz ile sektöre katkıda bulunmaya çalışmaktayız.

Sizce şantiye yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Ayrıca verimliliği arttırmak İçin neler yapılmalıdır?

Proje yönetimi çok önemli ve titiz çalışma gerektiren bir konudur. İş Planlaması , Lojistik planlama ve bu planlamanın sahada birebir uygulanması , oluşabilecek risklerin iyi hesaplanması gerekir. Malzeme stok ve sevkiyatların takibi , günlük imalatların planlanması ve verimliliğin takibi , işin her aşamasında çalışmayı ve başarıya bir adım daha yaklaşmayı
kolaylaştırır. Bunların aksine disiplinsiz  plansız ve serbest çalışma , şantiye yönetimini zorlaştırır , içinden çıkılmaz bir noktaya getirir bu da beraberinde başarısızlıkları getirir.

Genel olarak şantiyelerde ne gibi sıkıntılar yaşadınız?

Şantiyede Bizimle ilgili olarak işveren firma ince işler grubunun teknik yönden yetersiz ve tecrübesiz olması , karşılaştığımız en büyük 
sıkıntıların başında gelir. İşverenin projeye alt yüklenici dahil etmesinde yaşanan plansızlıklar , alt yüklenicilerin hep bir arada çalışması ve yapılan imalatların birbirine zarar vermesi en çok yaşanılan olumsuzluklarıandır. 

Şantiyede unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

Avm projelerinde projenin sonuna doğru açılışa yakın tarihlerde bütün firmalar iş yetştirmek için  sabaha kadar çalışır. Yoğun iş temposu ve iğne atsanız yere düşmeyecek noktada kalabalık ekiplerin içerisinde iskelede çalışan bir işçinin dengesini kaybederek son anda galeri boşluğuna  içerisine düşmesini engellemiştim. Bu da benim için unutamayacağım anılarım arasında yer aldı. 

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Yapı malzemeleri sektöründe, gerçek anlamda kaliteli ürün ve hizmet sunan firmaların sayısı ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar sebebiyle gün geçtikçe azalmaktadır. Ayakta durabilen, ürettiğini pazarlayabilen firmaların arasında parmakla gösterilebilecek sayıda bulunan bu firmaların, müşteri firmalar tarafından da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde son beş yılda firmaların satınalma politikalarında ekonomik şartlar sebebiyle ciddi daralmalar olduğu görülmekte. Firmalar eskiden ayağa hizmet getiren firmaları tercih ederken , bugün hizmet, kalite, ödeme koşulları bunların gerisinde kalmış durumdadır. Sadece fiyat satınalma yapan firmalar kalitesiz ve teknik açıdan yetersiz ürünleri tercih etmekte, bu da işini iyi yapan firmaların yatırımlarını riske atmaktadır. Umarım ilerleyen yıllarda bu durum tamamiyle değişir ve satınalma süreçleri kalite ve hizmet konuları başta olmak üzere değerlendirmeye alınarak ülkemiz muassır medeniyetler seviyesine ulaşır. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner6

banner8